2015. december 13., vasárnap

2015.12. 25. -Telihold a Rákban - "Az érzelmek mindenek előtt"

Az év utolsó teliholdja a Rák jegyében fog létrejönni pont Karácsonykor, 2015.12.25-én. Milyen csodálatos egybeesés, hogy a Karácsony a család témájához tartozik, ami pedig a Rák zodiákus területe. 



Gondolom feltűnt, hogy előre elkészítettem a bejegyzést. Szeretném, ha rá tudnátok készülni a telihold nagyszerű energiáira és üzenetére. Az idei utolsó telihold a Rák 3,19 fokán, egészen pontosan 12:11 perckor élesedik be. Teliholdkor a Nap és a Hold szembenállásba kerül egymással és a Föld a kettő közé kerül. A Nap teljes fényével megvilágítja a Holdat és mi itt a Földön a teljes Holdkorongot láthatjuk. Jelen esetben a Bak Nap kerül szembenállásba a Rák Holddal. A Hold a vizes Rák zodiákusban uralkodik, ereje teljes fényében meg tud mutatkozni, teliholdkor pedig még jobban kicsúcsosodnak energiái. Teliholdkor érdemes összegezni és lezárni dolgokat és nagytakarítást végezni lelkünkben, ugyanakkor sokkal ingerültebbek, impulzívabbak és érzékenyebbek vagyunk. Hajlamosak lehetünk a hisztikre és érzelmi játékokra. Eltemetett emlékeink felszínre törhetnek. Új dolgokba semmiképp ne kezdjünk ilyenkor, azt újhold idejére tegyük. 

Mivel a Bak a karrier, szigor, pénz, ellenőrzés, hagyományok jegye, a vele szemben levő vizes Rák pedig az érzelmek, intuíció, anyaság, család témáit szimbolizálja, így a kettő ellenállásba ütközhet. A telihold a kardinális tengelyen és a víz-föld elemek között jön létre, tehát a cél összehangolni a kettőt és középen találkozni. A Rák telihold kiváló alkalom, hogy elengedjük múltbeli neheztelő érzelmeink, emlékeink, szokásaink családunkkal és múltunkkal kapcsolatban. A víz elemhez tartozik a lélek és spiritualitás így nagyszerű alkalom kártyavetésre, szeánszra és érzelmi megtisztító mantrákra is. Hallgassunk Hold mantrát. Ha a múltbeli fájdalmas gyerekkori emlékek lehúznak és meggátolnak minket a tiszta, zsarolásmentes szeretettől, akkor itt az ideje elengedő szertartást végeznünk. A múlt már nem a részünk és nem kell, hogy a családunkon érzelmi drámákat alkalmazzunk emiatt. Írjuk fel egy lapra azoknak a nevét, akikkel szemben érzelmi törést érzünk és hangosan mondjuk ki: "Megbocsátok neked tiszta szívemből és elengedlek téged" majd dobjuk a papírt tűzbe vagy temessük be földdel. Fontos, hogy ezt tényleg szívből tegyük. Nyugodtan engedjünk utat sírásunknak, mert az a tisztulásunk része. Teliholdkor lezárhatjuk a múltunk, gyerekkorunk, hogy mi magunk is tiszta lappal alapíthassunk családot. Alkalmas fogyókúrára is, tehát javasolnám, hogy ne együk degeszre magunkat az ünnepi asztalnál. 




Akik babát szeretnének vagy esetleg házasodni, a telihold remek alkalom rá. A Rák Hold igen termékeny és családközpontú. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt a pénz-karrier és otthon-érzelmek tengelyen. A nők tudatosítsák, hogy az ő területük a család és az otthon, nem a külvilágban történő folyamatos gürizés és törtetés. Szeressünk önzetlenül, ne telepedjünk rá a családunkra, ne hagyjuk, hogy a múlt irányítson minket. Értékeljük a kemény munkát, a hagyományokat és az anyagi stabilitást, hiszen az adja a világi alapokat a családnak. A Rák területe az otthon, így a telihold kiváló alkalom a lakásunk dekorálására, ez Karácsonykor amúgy is aktuális. Ilyenkor a család összegyűlik és optimális esetben, érdektől és haragtól mentesen eltöltenek egy estét. Tegyük félre a konfliktusokat, öleljük meg egymást. Ezt ne azért tegyük, mert ez az elvárt, hanem mert őszintén jön. A Karácsony nem a kirakatról és a külvilágról, hanem csakis egy intim körről szól: rólunk, a lelkünkről és a családtagjainkról. Családunk bárki lehet, akit a szívünkbe fogadunk. Nem a vér számít, hanem a szív. Érzelmeink most felerősödnek, gondoskodási és védelmezési hajlamunk megnő. Ha Karácsonykor vezetünk, legyünk óvatosak, mert teliholdkor több a baleset. A Rák zodiákus szerveit ilyenkor tilos műteni, mert nagyon erősen vérezhet, de a méhet, gyomrot, mellkast támogató, erősítő kezelések most fokozottabban hatnak. Vegyünk illóolajos fürdőt, használjunk levendulás testápolót és dörzsöljük a mellkasunkba, testünkbe és lazítsunk. Töltődjünk belülről magunkért, a lelkünkért. Érintkezzünk sokat vízzel, mert a víz maga az élet. 




 Felejtsük el a külvilágot, a Facebookot, a kirakatot, a másiknak nagyobb a beiglije és karácsonyfája életérzést és engedjük az érzelmeket áramolni. Ezek az érzelmek ösztönösek, erősek és nem gondolat vezéreltek. Ebbe nem fér bele a beképzeltség, hogy milyen gazdagok vagyunk és meg tudtuk venni a 100 000 Ft-os plazmatévét ajándéknak. Olyan sincs, hogy akkor most spirituális leszek és elhatározom, hogy szeretni fogom az unokatestvérem Karácsonykor. A tiszta szeretethez szükség van önmagunk érzelmi puttonyának a kipakolására, egy csipetnyi befogadásra és arra, hogy megengedjük magunknak az érzelmességet és gyengeséget, befele fordulást. Lehet, hogy ehhez több megtisztulásra is szükség lesz. A legszebb ajándék a szeretet és az idő, amit életünkből másoknak adunk. Nem a drága ajándékok és a feltöltöm a Facebookra a karácsonyfám.  Ezeket a dolgokat ne csak Karácsonykor érezzük és alkalmazzuk, de kezdésre kiváló alkalom a december 25-i telihold. 

Rák és Bak, másodlagosan Kos és Mérleg érdekeltségűek erősebben érezhetik a telihold energiáit. (Nap, Hold, Aszcendens vagy születési uralkodó). A képletetekben amelyik házban létrejön a telihold a Rák 3.fokán, ott érdemes érzelmi nagytakarítást csinálni.


Minden kedves olvasómnak szeretetteljes és őszinte Karácsonyt kívánok! 


Szerző: Villányi Andrea



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése