2015. december 15., kedd

Lassú mozgású bolygók üzenetei

Amennyiben az aktuális bolygó mozgásokat és azok hatásait akarjuk megfigyelni, akkor nagyobb hangsúlyt kell adjunk a lassú mozgású égitesteknek A fókuszban a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó lesz.




Mivel már volt szó külön bejegyzésekben a fenti bolygók hatásairól, így egy összefoglalót terveztem írni a globális és együttes üzenetükről.

Jelenleg a Szaturnusz a Nyilas 9,17 fokán van, a Jupiter a Szűz 22,21 fokán, az Uránusz a Kos 16,36 fokán, a Neptunusz a Halak 7,13 fokán, a Plútó pedig a Bak 14,29 fokán. Hatásaikat érezhetjük a mindennapi életünk folyamán. 

A Jupiter a Szűzben arra vezérel minket, hogy helyezzük előtérbe a szorgosságot és alázatot, mert a jutalom csak így kapható meg. A Jupiter a nagy jótevő, de a Szűz zodiákusban ez a jutalom csak az középszerűség és a takarékosság alkalmazásával érhető el. Nem tudunk lépéseket kihagyni és pontos tervekre is szükségünk van, melyet a józan ész vezérel. Fontosabb az út, mint maga a cél. A hangyák kitartásával és kooperációs képességével kell nekünk is haladni. Az arany középút járható, a szélsőségek nem. 

A Szaturnusz egy befele húzódó energiát képvisel és hiányt, időt, karmát jelent. A Nyilasban járva, - hasonlóan kicsit mint a Jupiter - azt szeretné, ha a beképzeltségünkből és használhatatlan nagy terveinkből visszavennénk.  Nem lesz szükség nagy költekezésekre és márkás tárgyak halmozására többé, ha az igazsághoz és a saját szellemünkhöz közelebb akarunk férkőzni. A lufit és az ideológia gyártást be kell fejezzük. Nem élhetünk kirakatban és nem mosolyoghatunk állandóan, mert a valóságban voltak, vannak és lesznek is gondjaink. Használható terveket kell kidolgoznunk, amik harmóniába vannak saját jelenlegi képességeinkkel. 

Az Uránusz az újítások és perspektívák, célok bolygója. A Kosban járva nem biztos, hogy a terveink kivitelezhetőek lesznek, mert megindulunk velük előre, majd félbehagyhatjuk őket. Megvan az erőnk, de a cél már hiányzik. Az is lehet, hogy megvan az idea, hogy hogyan is kéne eljutni a célba, de nincs hozzá erőforrás, pénz, bármi. Ilyenkor jön a jól ismert újratervezés. 

A Halakban haladó Neptunusznak egyszerre érezhetjük áldásos hatását a lelki életünkre vonatkozólag és egyszerre folyhatnak szét az energiáink. A Neptunusz a feltétlen szeretet bolygója és a Halakban uralkodik. A spiritualizmus egyre nagyobb teret hódít és egyre több a lelkiségét kereső ember. Vigyázni kell azonban, hogy ez ne önkábítás és függőség legyen. Ne a jóga órákra járva meneküljünk a valódi problémák elől, viszont az is fontos, hogy felismerjük az egyetlen igazi belső értéket: a szeretetet. Ebben az időszakban egyre több spirituális tanítás fog elterjedni, de több lesz a hamis szakember is, akik az emberek jóindulatúságára alapozva meggazdagodnak. A Neptunusz arra terel minket, hogy nincs szükség életünk minden percében kontrollra. Semmi bajunk nem lesz, ha néha csak sodródunk az eseményekkel és netántán még az intuíciónkra is hallgatunk. Vigyázzunk: a lelkiséggel és spirituális gyakorlatokkal ne essünk túlzásba és mindig vizsgáljuk felül céljainkat, valódi belső motivációinkat. Sajnos növekszik a depresszióval küzdők száma is. Tegyük fel a kérdéseket: Valóban szükségem van nekem erre az önkábításra? Nem más problémát próbálok vele besöpörni a szőnyeg alá?




A rettegett Plútó, az asztrológia fekete báránya a Bakban halad. Nagyon lassan és szépen fokozatosan lebontja a gazdasági élet alapjait, hogy azokat újraépíthessük. Bankok zárnak be sorra. Megpiszkálja a hatalom, pénzügy, irányítás, stabilitás témáját, ami mind Bak analógia. Ami elavult annak mennie kell. Környezettudatosságra int. Aki csalt, lopott, annak eljött a lebukás ideje. A nem stabil anyagi világot és a billegő, hamis alapokat eltörli. Azért teszi mindezt, hogy végre rájöjjünk, hogy a stabilitás mi magunk vagyunk. Persze ez egy folyamat, nem megy egyik napról a másikra. Építkeznünk kell, de befele.

A gond ott van, hogy vagy nagyon kifele figyelünk és sugározzuk a mű boldogságot (tisztelet a kivételnek) vagy nagyon befordulunk és melankóliában süllyedünk. Meg kellene találnunk az arany középutat.

Mit üzen akkor az öt óriás? 

Vegyünk vissza az egóból és pénz halmozásából, ugyanakkor legyünk takarékosak. Figyeljünk oda jobban egymásra, a környezetünkre, a lelkünkre. A valódi érzelmi értékekre fókuszáljunk. Romboljuk le az elavult társadalmi-anyagi bázisokat, hogy a stabilitást magunkon belül találjuk meg. Legyünk alázatosak, figyeljünk befele is és lépésről lépésre építkezzünk. Tanuljunk, haladjunk mindenféle körítés és kirakat nélkül. Gyógyítsuk be és tápláljuk párkapcsolatunk és egyéb emberi kapcsolatunk a folyamatos gürizés helyett. Folytassunk szellemi tanulmányokat, de emögött legyen tényleges tudás és megélés. A legjobban az ember a saját életével tud tanítani és a legjobb tanító az élet. Lássunk reálisan és ne gyártsunk felesleges teóriákat és magyarázatokat. Ha kell tervezzünk újra és fussunk neki még egyszer szorgalmasan. Ne süllyedjünk melankóliába, de legyünk együttérzőek. Nehéz? Egy kicsit fáj? Akkor jó úton haladunk - mondja a Plútó és összenéz a másik négy "társával".

Hogy meddig tart ez az időszak?

Gyakorlatilag örökké, mert ezek a bolygók folyamatosan valamelyik csillagjegyben haladnak. Hatásuk mindig lesz, mind az egyéni életünkben, mind kollektív szinten. A csillagjegyek milyensége miatt módosulhat csak az üzenet, amit mutatni akarnak nekünk. Tehát a rossz hír, hogy sosincs vége. A jó hír, hogyha a hatalmas hullámokat meglovagoljuk, akkor megtanulhatunk ügyesen szörfölni a tranzit hatásokon és életünk minősége javulhat.

Egyéni képletünkben nézzük meg, hogy ez az öt bolygó éppen merre halad és gondoljuk át a fenti elveket a házakra-életterületeinkre lebontva. Biztos vagyok benne, hogy sok érdekességet fogunk találni. 


Szerző: Villányi Andrea


Kapcsolódó bejegyzések:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése