2015. december 5., szombat

Vendég szerző: Barkóczi Mária - A Feng Shui csodája


Ismét egy vendég blog bejegyzéssel készültem. Barkóczi Máriát kértem fel, hogy foglalja össze nekünk, hogy hogyan került közelebbi viszonyba a Feng Shui világával. Mária nemcsak kedves, de  profi lakberendező és Feng Shui tanácsadó. Olvassátok szeretettel cikkét! 




Kínai étterem ablak melletti 9 fős kerek asztalánál üldögél kis csoportunk az étlapot nézegetve. Persze nem Keleten, hanem édes kis hazánk meseszép déli városában, Pécsett. Már-már szokásunkká vált, hogy a hévégi 2 napos képzések alatt idejárunk finomságokat kóstolgatni. Ha már keleti térrendezést tanulunk,tegyük azt stílusosan, adjuk meg a módját-nem igaz?! ;)

Kisvártatva megjelent kedvenc pincérünk és felszolgálta az elmaradhatatlan szakét. Ekkor történt Valami! Valami, ami akkor zsigerileg belém hatolt és képtelen voltam szabadulni ettől a megmagyarázható mégis megmagyarázhatatlan csodától: a Feng Shuitól!

Elmesélem hogy történt!
Szóval… a pincér eggyel kevesebb italt tett az asztalra, s kedvenc barátnőm azonnal felhorkant a maga egyedi stílusában, jelezve, itt igazságtalanság történt! Majd ki-ki saját habitusa szerint csatlakozott hozzá  (vagy nem) , véleményt formálva eme felháborító mulasztásról! :D Ekkor tanárunk a lehető legnagyobb természetességgel kiselőadásba kezdett – rólunk és a reakcióinkról! Segítségül hívta alátámasztásképpen a kínai 5 elem tanát (fa – tűz – föld – fém – víz ), melynek segítségével  szinte tökéletes képet írt le mindenkiről. Úgy éreztük, ultrahangos berendezéssel világított át minket, s pillanatra megállt a levegő, tátott szájjal figyeltünk! Egy ideig senki nem mert megszólalni! Tudniillik akkor még a képzés elején voltunk, csupán az alapokkal ismerkedtünk. Tudomásunk sem volt arról, hogy a Feng Shui életfilozófiájának fontos és nélkülözhetetlen része az asztrológia! Akkor és ott elhatároztam: EZT MIND TUDNI AKAROM, sőt, ennél többet!

Úgy alakult az életem, hogy végzett lakberendezőként több ingatlanirodát is boldogítottam hosszabb, de inkább rövidebb ideig. Hogy miért lett tiszavirág életű az ingatlanos pályafutásom? A válasz nagyon egyszerű!  Más szemmel, feng shuis szemüvegen keresztül szemlélem azóta a világot és látom-érzem egy-egy tér energetikáját. Akkor volt egy „rossz” tulajdonságom: ennek hangot is adtam! Sőt! Odáig elmentem, hogy pl. ifjú párokat rendszeresen lebeszéltem olyan ingatlan megvásárlásától, amelyikben  hiányzott a dny-i, azaz Szerelem, párkapcsolat területe. Gondolom nem kell magyaráznom mi lett az ehhez hasonló történetek vége…



Visszatekintve a lassan 14 év távlatából, már bölcsebb vagyok (persze még nem eléggé ;) ) Hisz a sorsát senki nem kerülheti el, s ha az épp a párkapcsolati területen kell, hogy nehézséget hozzon, előbb-utóbb amúgy is szembe jön majd ! „Megteremtődik” az a környezet, ami erre figyelmeztet és segít a fejlődésben. Az egyént lehetetlenség elválasztani a környezetétől, amelyben a mindennapjait éli. Kölcsönösen hatással vannak egymásra! Sokan kételkednek abban, hogy életterünk bármilyen képet is mutatna rólunk-és az, hogy esetleg még a sorsunkat is tükrözné, hát az egyenesen képtelenség.  
Az a tér, amelyben élünk, lényünk tökéletes meghosszabbítása. Sőt, tovább megyek: előző életbeli és jelenlegi problémákra hívja fel a figyelmet! Ahol „”elrontottuk”-ott állít nehezebb élethelyzetek elé, míg le nem tettük a „vizsgát”.

Többek között ezért is tartom egy kisebb „csodának” a feng shuit, hogy csupán attól a puszta ténytől, hogy (figyelembe véve a különböző életterületek energetikáját), rendet teszünk magunk körül idővel lehetőségeink is változni fognak. S ez jótékonyan hat nem csupán a magánéletünkre, személyiségünkre, hanem emberi kapcsolatainkat is átrendezi.  Minden ember a világon arra  vágyik (akár beismeri, akár nem), hogy  egyensúlyt azaz harmóniát teremtsen a környezetében.  A Feng Shui  alapelvei nyomán haladva, magunkat tökéletesítve kézzelfogható közelségbe kerül ez a vágyott állapot. 

Ha nem hiszed, járj utána! ;)

Szerző: Barkóczi Mária 


Mária elérhetőségei:

Barkóczi Mária Feng Shui tanácsadó, lakberendező 
E-mail: genius858@gmail.com 
Facebook: Feng Shui-életfilozófia oldal 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése