2015. december 5., szombat

A születési idő pontosítása


Sokan vannak, akik nem tudják a pontos születési órájukat, percüket és ez gondot okozhat az asztrológiai elemzés folyamán. Mit lehet tenni ilyenkor? 



Az asztrológusnak az a legideálisabb, ha teljesen pontos órát, percet tudunk megadni az elemzéshez. Ha valamilyen oknál fogva mégsem ismernénk a pontos adatokat, akkor az asztrológus tud születési idő korrigálást végezni. Ebben az esetben viszont tudnunk kell, hogy a korrekció nagyon időigényes munka, ezért 2 órán túli bizonytalanság esetén, már nem biztos, hogy vállalja. A korrekció kardinális életesemények alapján történik és kritérium, hogy csak olyan eseményeket adjunk meg, amik valóban erős érzelmi nyomot hagytak bennünk. Ilyen lehet: házasság, testvér vagy gyermek születése, szülő halála, diploma szerzés, abortusz. Ezen események dátumait elég napra pontosan tudnunk és körülbelül 6-7 esemény alapján végezhető el. Érdemes fotót is küldeni magunkról. Azért fontos a korrigálás, mert egyes bolygók már átkerülhetnek másik házba, vagy ha az Aszcendens pont határon van, akkor nem mindegy, hogy például Mérleg vagy Skorpió. A "jövőbe tekintő" módszerekhez meg különösen fontos a korrigált születési képlet, ilyen a primer direkció.  

Mit tegyünk akkor, ha csak napszakot tudunk, vagy azt sem? 

Mindenképp javaslom, hogy keressük fel a kórházat, ahol születtünk. Érdemes előtte emailt írni nekik, esetleg rájuk telefonálni, hogy mennyiért és mikorra tudják az aktánk kikeresni, ha egyáltalán megvan még. Az irattári kikérésnek szokott lenni egy körülbelül 4000 Ft-os díja, amit átvételkor kell kifizetnünk. A Bajcsy Kórházzal már emaileztem és ott ez a díj jelenleg 3000 Ft. Amikor megszülettünk, akkor egy zárójelentést adtak át a szülőknek és ennek a dokumentumnak a kikérését kell kérnünk. Megpróbálhatunk befáradni előzetes telefonálás vagy levelezés nélkül, de nagy az esélye, hogy nem jutunk eredményre, mert ezeket az iratokat a kórházi személyzetnek is elő kell keresni. Hallottam már olyanról, hogy az illető bement a kórház irattárába és szépen, kedvesen kikérte a papírt és azonnal kikeresték neki, belenézhetett és ezért fizetnie sem kellett. Végülis egy próbát megérhet. A zárójelentésen szereplő születési óra és perc alapján az asztrológus már tud korrekciót végezni, ugyanis ez sem minden esetben pontos. Sajnos a kórházi dolgozó is sok esetben kerekít negyedre, félre, egészre, hiszen nem tudja óramű pontossággal feljegyezni az adatokat. Egyébként tudomásom szerint, a kórházak a dokumentumokat, zárójelentéseket körülbelül 30 évig kötelesek megőrizni, tehát aki ennél régebben született, annál már nem biztos, hogy meglesznek a papírok, viszont aki ennél fiatalabb, az próbálkozzon bátran. A születési anyakönyvi kivonat sajnos nem célravezető, mert nem tartalmazza a pontos órát, percet. Csakis a zárójelentés segíthet nekünk.




Ezen kívül még tanácsolnám, hogy érdemes az egész családot kikérdezni, hátha valamelyik rokonunknak mégis van információja a pontos időpontról. Esetleg valaki olyan tudhatja, aki bent volt a szülésnél.
Amennyiben valakit örökbe fogadtak és nincs semmilyen információja a múltjáról, javasolt felkeresni a gyámhivatalt és kinyomozni, hogy melyik kórházban születhetett és úgy haladni tovább a fenti lépésekkel. Az is lehet, hogy maga a gyámhatóság  ki tudja nekünk kérni a kórházi papírokat és rendelkezésünkre is bocsájtja. 

Ha ezek után sem jártunk sikerrel, akkor se keseredjünk el, mert még mindig érdeklődhetünk asztrológusoknál, hogy vállalják-e a korrigálást úgy, hogy csak nagyjából tudjuk a születésünk óráját vagy a napszak sem ismert. Ilyen esetben még további két módszer áll az asztrológus rendelkezésére. Az egyik az úgynevezett "napfelkelte" képlet, amikor a Nap állásával azonos pontra helyezi az Aszcendensünk. A másik módszer pedig, hogy a képletet déli 12 órára állítja fel. Tudni kell azonban, hogy ezek nem fognak tökéletes elemzést adni, így mindenképp először próbálkozzunk az óra, perc kinyomozásával. 


Szerző: Villányi Andrea


1 megjegyzés:

  1. Most kértem ki a Bajcsyból és nem kellett érte fizetni. Igazából nem az egész zárójelentés, hanem egy fénymásolt lap, ahová le van írva az időpont.

    VálaszTörlés