2015. november 15., vasárnap

Szaturnusz a Nyilasban - Mire tanít?


Nagyon sok weboldalon, blogon található már bejegyzés a Szaturnusz Nyilasba lépéséről, de szeretném összefoglalni a saját gondolataim a témakörben.




A Szaturnusz utoljára 1985-1988 között tartózkodott a Nyilas zodiákusban. Az akkor születetteknek a mostani tranzit időszaka alatt fog visszatérni az eredeti helyére a képletükben (nekem is). Tehát Szaturnusz visszatérésünk lesz. A Szaturnusz ezután 2014. december 23-án lépett be ismét a Nyilasba és egészen 2017. Karácsonyáig fog itt állomásozni. Visszatérés esetén ellenőrzi, hogy sikerült-e a leckéjét megfelelően elsajátítani és amennyiben nem, akkor további lépéseket eszközöl.

A Szaturnusz a Bak zodiákus bolygója és hiányt, felelősséget, karmát, lemondást, időt, struktúrát, alapokat, befele húzódó energiát takar. Alakja egy öregember, aki már befele húzódik, nem aktív dolgozó tagja a társadalomnak és egyedül, magányosan él. Mint tevékenységként szaturnuszi cselekvés például a fogyókúra vagy az elvonulás és remete életmód is. 

A Nyilas zodiákusnak a Jupiter a bolygója, tehát egy kifele felfele áradó energiát képzeljetek el. A Nyilas csillagjegyhez tartozik a hit, remény, tervek, bőség, távoli utazások, szellemi tudás, tanulás, tanítás, tanfolyamok, egyetemi tanulmányok, ajándékok, jóság, külföld egyaránt. Jupiteri dolog például az elhízás is. Alakja egy 50 év feletti, bölcs tanító férfi.




Mint látjátok a két analógia egymás inverzei, tehát a Szaturnusz a Nyilasban elég furcsán érzi magát. De ennek sok előnye is van. A Szaturnusz beszűkültsége itt lazul, negatív hozzáállása felenged és a merev szellemi struktúrákat is lazábbra engedi. Akinek a képletében ez a bolygóállás található, azt előző életében attrocitás érhette hitetlensége, ateizmusa vagy túlzott vallásossága miatt. Esetleg a vallás nevében cselekedett meggondolatlan dolgokat. Továbbá elmondható róla, hogy nem igen szereti a merev dogmatikus tanokat és egyedi hitrendszere van. Jelenti, hogy saját és egyedi hitével, személyével, tudásával tanít. Ezt a tudást magától sajátítja el mindenféle segítség és mester nélkül, akár élettapasztalásai és lemondásai által. 

Ez alatt a körülbelül két-három éves ciklusa alatt főleg a Nyilas és Ikrek jellegű embereket vizsgáztatja, de tanítása mindenki számára fontosak és általános kérdéseket feszegetnek.

Ha megfigyeljük, akkor nagyon sok ember kifele többet mutat magáról és állandóan azt nézi, hogy milyen van a másiknak. Okosabbnak, szebbnek tűnteti fel magát, mint ami valójában belül van (Nyilas analógia) és erről hajlamos nagyon sokat beszélni, posztolni (Ikrek analógia). Ezt a kifele szóródó energiát kellene befele húzni, egy pontba sűrítve, fókuszáltan. Így már sejthetitek, hogy a mostani Nyilas Szaturnusz visszatérésekor előkerülnek azok a kérdések, hogy:

  • Van-e valójában tudás a szavaink, tetteink, kirakatunk mögött? 
  • Elmélyedtünk-e megfelelően tanulmányainkban? 
  • Mennyire vagyunk önteltek?
  • Vannak-e terveink a jövőre nézve?
  • Végigvittük-e terveinket vagy amibe belekezdtünk?
  • Vállaltuk-e a felelősséget életünkért, tetteinkért, szavainkért? 
  • Hiszünk-e a tudásunkban?
  • Hiszünk-e jövőbeli terveinkben és tettünk-e konkrét lépéseket érte?
  • Hajlandóak vagyunk-e energiát, időt, fektetni a szellemi fejlődésünkbe? 




Mivel Magyarország Nyilas-ország, így ez a "lufi" attitűd ránk fokozottan jellemző. 

Az is lehet, hogy egyéni szinten kedvünk támad beiratkozni egy tanfolyamra, továbbképzésre. Nagyon fontos, hogy ezt belső meggyőződésből tegyük, ne azért, hogy másokat legyőzzünk és ne legyünk önteltek se ezzel kapcsolatban. Szerintem nem kell most azonnal rohanni és egy új képzésbe kezdeni, ugyanis az autodidakta, csöndes tanulás is támogatott ebben a periódusban. Minél kevesebbet beszélünk róla és mutogatjuk az érdemeinket, terveinket, annál megalapozottabb a mögötte levő belső szellemi bázis, tudás. Fejlődni csak csendben és higgadtan lehet. 




Szaturnusz jutalmazza az idő és erő befektetéseket az önképzésbe, amennyiben az jó célból és igazi belső meggyőződésből fakad. A szerénység most nagyon kifizetődő. Fontos, hogy ne csak elkezdjük, hanem be is fejezzük dolgainkat, terveinket. Kitartással, szerénységgel, de hittel végezzük tevékenységeinket és látszódni fognak az eredmények, melyek a Szaturnusz esetében stabilak maradnak és hosszútávra szólnak. Inkább befele figyeljünk és végezzünk szellemi, lelki gyakorlatokat. Tápláljuk hitünket és ne izegjünk-mozogjunk. Várjuk meg az igazi eredményeket. Készítsünk terveket a jövőre vonatkozólag és aprólékosan lépésről lépésre haladva valósítsuk meg őket!

Ha analógiát kellene mondanom a Nyilas Szaturnuszra, akkor az Utolsó Szamuráj című filmet mondanám. Egy idegen kultúrába csöppenve sajátítja el a magas rangú tiszt a szellemi, fizikai gyakorlatokat. Elvonultan megtanulja uralni elméjét. Egy igazán nemes cél érdekében kitartással és belső meggyőződéssel cselekszik, harcol, mint szamuráj. Lemond egyéni és öntelt énjéről és már nem a rá aggatott kitüntetések jelentik számára a megelégedettséget. Javaslom a filmet megnézésre. 

Egyéni képletben a Bakban és Nyilasban induló házunk lesz érintett, azokat kapcsolja össze a Nyilas Szaturnusz és főleg oda fókuszálja tanításait 2017. Karácsonyáig. 


Szerző: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése