2015. november 23., hétfő

Az Aszcendens szerepe II.rész


Az előző részben átvettük az első három Aszcendens jellemzőit, most haladunk tovább a Rák, Oroszlán, Szűz Aszcendenssel.


Az Aszcendens a születésünk pillanatában a keleti horizonton megjelenő csillagjegy, másik nevén felkelőjegy. Körülbelül 2 órát tartózkodik egy zodiákusban és fontos a születés földrajzi helye is. A képletünknek az Aszcendens lesz a kiinduló pontja, de nem győzöm itt is hangsúlyozni, hogy fontossága ellenére az egész képletet egyben kell értelmezni, vizsgálni. Az Aszcendens a következő jellemzőinkre ad utalást:
  • fizikai testünk a külvilágban
  • viselkedésünk a külvilág felé
  • amilyennek a külvilág lát minket
  • betegséghajlamaink 
  • elmeszerkezetünk
  • ideális társunk-Te
  • erősségeink
Elmeszerkezet alatt azt értem, amit otthonról hozott a szülött és amilyen mintával azonosult fejlődése során. Ez csapda is tud lenni, mert ha valamivel nagyon azonosulunk, esélyt sem adunk magunknak más élményekre. Az elmeszerkezet a szülött szubjektív megélése és érzékelése szüleiről, tehát nem biztos, hogy valóban így is viselkednek. Ezzel mindenképp lesz feladata élete során. A szembesülésnek pedig a legkönnyebb módja, ha párként, barátként, kollegaként kívülről bevonzuk azt, aki tükröt tart nekünk és ezáltal segíti Aszcendensünk fejlesztését. Az Aszcendenst módosíthatja az első házban álló bolygók milyensége, az Aszcendenst érő fényszögek és ha az Aszcendens után még egy jegy található. Nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb Aszcendens, mind a 12 zodiákus egyenlő. Betegséghajlam alatt azt értem, amilyen testrész és szerv a szülött élete során megbetegedhet, ha nem tartja karban. Nem evidens, hogy érződni fog, de érdemes az Aszcendens jegye szerinti testrésznek megfelelő szűrésre menni időközönként, illetve ha gond van vele, azonnal felkeresni az orvost.

Nézzük a második három Aszcendens jellemzőit a fenti szempontok alapján.


Rák Aszcendens

Uralkodó bolygó: Hold

Fizikai test jellemzői: Csillogó tekintet, kerekebb arc, világosabb bőr, van benne valami angyali, gyermeki is. Szerény, bájos,  passzívabb megjelenés. Hízásra vagy testsúlyingadozásra hajlamos lehet a Hold miatt. 

Viselkedése: Passzív, mindig nagyon kedves, előzékeny, visszahúzódó, kicsit titokzatos, gondoskodó, úgy kér tőlünk, hogy mindig ad is mellé. Megérzései igen jók. 

Erősségei: Gondoskodó, intuitív, nagyon jól süt-főz, az otthoni teendőkben kiváló. Érzelmes, nagyon tud ragaszkodni, szeretni. Családközpontú, kitartó a szerettei mellett. 

Betegséghajlamai: Gyomorproblémák, ha stresszel, illetve a mell, érzékszervek és méh betegségei, érzékenysége.




Elmeszerkezete: Amennyiben úgy érzi, hogy anyukája nem tudta őt elég melegséggel és érzékenységgel körülvenni, ezt ő maga várja a körülötte élőktől. Mégpedig oly módon, hogy ontja magából a gondoskodó viselkedést. hogy megmutassa környezetének, azt, amit anyukájától nem kaphatott meg. A csapda az, hogy nem kérheti a környezetétől azt amit, az édesanyjától oly nagyon hiányolt. Érzelmi zsarolásra, duzzogásra,  lelki érzékenységre hajlamos lehet, hogy elérje célját. 

Feladata: Meg kell ismernie önmagát és elfogadnia, hogy fel kell nőnie, nem vágyódhat vissza a múltba. Neki kell megteremteni azt a légkört otthon, amit annyira hiányol. Érzelmileg nem szabad rátekerednie a másikra, hanem elfogadni, hogy mindenki a maga szintjén mutatja ki szeretetét. 

Ideális társ: Egy Bak jellegű társ, barát, kollega, aki megmutatja neki, hogyan kell felelősségteljesen, egyenletesen teljesíteni, építkezni, haladni az életben. Azt is megtanulhatja tőle, hogyan kontrollálja hullámzó  érzelmeit és nehéz helyzetekben mi a teendő. 


Oroszlán Aszcendens

Uralkodó bolygó (csillag): Nap

Fizikai test jellemzői: Széles váll, markáns arcvonások, mindig körüllengi valami erőtér. Nagy macskás szemek, vastagabb száj, szépen ívelt orr. Általában nagyon vonzóak. Lassabb, kecses, kimért mozgás, beszéd, gesztikuláció. Általában barna szem és haj, de ez nem minden esetben érvényesül. Sokszor az orrát felemeli és mindig egyenes háttal, tartással közlekedik. Igényesen öltözködik, legyen szó férfiről vagy nőről. Életerős, ritkán betegszik le.

Viselkedése: Domináns, aktív, büszke, bátor, tekintélyelvű, de mindig adakozó és segítőkész. Türelmes, kitartó, szeretetteljes. Ha felidegesíti magát, akkor duzzogásra hajlamos. Nem szeret elvegyülni az emberek között, ezért távolságtartó és csak akit megkedvelt, azt engedi maga mellé. Mindig van benne valami fejedelmi. Lustaságra hajlamos lehet. Szereti a függetlenséget, szabad mozgásteret. 

Erősségei: Bátor, jószívű, udvarias, adakozó, szeretetteljes. Kitartóan tud cselekedni, szeretni. Kreatív  és vezetői adottságokkal bír. 



Betegséghajlamai: Szív, szívbillentyűk,  hátgerinc, mellkas, erek, keringés, koleszterin problémák. 

Elmeszerkezete: Valószínűleg édesapját úgy érzékelte, hogy nem tudott a családfenntartói szerepekben maradéktalanul jeleskedni, ezért ő maga próbál édesapja helyébe állni tudat alatt. Meg akarja mutatni, hogy hogyan kellett volna csinálnia helyesen. Minden feladatot magára vállal és egyszemélyes terminátorként üzemel. A csapda az, hogy ezzel kizár másokat a világából és túlhajszolja magát. Át kell engednie másoknak is a cselekvést és meg kell tanulnia segítséget kérni, tehát büszkeségén enyhíteni.

Feladata: Engedni a kontrollból, másokkal összedolgozni, büszkeségén lazítani. Nem attól lesz erős, hogy minden szerepet, feladatot visz, hanem ha megtanul másokkal is együttműködni hatékonyan és elismeri mások teljesítményét is. Az irányítási vágyából felengedni és néha csak hagyni a történéseket áramlani. 

Ideális társ: Egy Vízöntő típusú társ, barát, kollega, aki kellőképp lázadó és reformer ahhoz, hogy az Aszcendens tulajdonosát ráébressze, hogy nem lehet mindig mindent és mindenkit irányítani. A váratlan helyzetekhez való alkalmazkodást is tanulhatja tőle, illetve a szellemi szabadságot. Elsajátíthatja, hogy ne akarjon mindig mások elvárásai szerint cselekedni, hogy elismerjék teljesítményét.


Szűz Aszcendens

Uralkodó bolygó: földies Merkúr

Fizikai test jellemzői: Kisugárzása, külseje mindig szolid, letisztult, egyszerű. Haja, arcszíne fakó, hangja csendes. Vékony ajkak, egyenes orr, sok esetben baba arc, szapora járás.

Viselkedése: Szolid, mintha ott sem lenne. Tisztelettudó, szorgos, munkamániás is lehet. Precíz, nagyon jó értelmi képességekkel bír, könnyen alkalmazkodik. Segítőkész, kedves, szervezkedős. 

Erősségei: Szorgos munkaerő, jól ért a számokhoz, mindig rendet tart maga körül. Segítőkész, szolgálatkész. Precizitás terén kiváló, aprólékos munkákban tud jeleskedni. Alázatos, megértő.

Betegséghajlamai: Bél, tápanyagok szállításával, emésztés középső szakaszával kapcsolatos problémák. 



Elmeszerkezete: Lehetséges, hogy szülei nem tudták magukat megélni, kiélni, ezért a középszerű élethez szokott ő maga is. Vagy pont az ellenkezője, otthon a szülött szélsőséges viselkedéseket tapasztalt. Emiatt ő sem meri átélni a dolgokat, hogy nehogy eltérjen a mintától. Esetleg így próbálja a kibillent állapotokat az arany középszerűségbe visszahúzni. A csapda az, hogy nem lehet úgy létezni, hogy nem vonódunk bele a dolgokba és nem élünk át kalandokat, izgalmakat. Így csak a középszerű, átlagos élet várhat rá. 

Feladata: Kimenni a világba és élni, kalandozni. A precizitásból és tisztaságmániából felengedni. Spontán cselekedni. Megélni a szélsőségeket és a túlzott racionalitást elengedni. Átadni magát az érzelmeknek.

Ideális társ: Egy Halak jellegű társ, barát, kollega, akivel megélheti az érzelmeket és megtanulhatja, hogy az élet sokkal több dologból áll, mint logika és látható dolgok tárháza. 



A következő részben folytatjuk a következő három Aszcendens jellemzésével. 


Szerző: Villányi Andrea





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése