2015. november 6., péntek

Ti kértétek: Párkapcsolat vagy szabadság



Egy kedves Hölgy keresett fel privát üzenetben, hogy írjak arról, manapság a nők, beleértve őt is, jól érzik magukat férfi és támogatás nélkül, egyedül. Kreatívabb, felszabadultabb is, mint párkapcsolatban levő társai. Megküldte számomra születési adatait, így bele tudtam pillantani a képletébe.
Mivel véleményem szerint ez a kérdés sokrétű, több szempont szerint körül kell járjuk.

Társadalmi megvilágításból a probléma a mai világunk berendezkedésében és nevelési elveiben van. A nemi szerepek felcserélődtek, a férfiak nőiesek, a nők férfiasak lettek, tisztelet a kivételnek. A családalapítás kitolódik és nem túl trendi manapság, de a pénz termelése és a fogyasztás igen. Mindenki önmegvalósítani akar és törtetünk előre a karrier létrán. Asztrológiai nyelvre lefordítva a nők nem Holdak, hanem inkább Merkúr és Mars állapotban vannak. (telefon nyomkodása, folyamatos cselekvés kényszer valamint a harc az életben maradásért). A férfiak pedig nem Napok, hanem Merkúr, Jupiter , Mars állapotban léteznek inkább. Véleményem szerint ez nagyon nem tesz jót. Én a hagyományos családmodell híve vagyok, ami lehetséges, hogy ellentétben áll a kérdező véleményével.

Hogy ő miért felszabadultabb párkapcsolat nélkül, az függhet a nevelésétől, a környezettől, amiben nevelkedett és a születési képletétől, valamint a párkapcsolati tapasztalataitól is.

Belepillantva a képletébe azt láttam, hogy a a karrier tengelye tüzes Oroszlán jegyben található, illetve a 6.háza, ami a mindennapi rutin és munka háza, pedig Kos jegyben indul, ami szintén az önmegvalósítás és irányítás felé viszi a szülöttet. Mivel 3 bolygó található az 5.házában, köztük a Kos Hold, azt gondolom ez is magyarázat, hogy ő maga kreatívnak, felszabadultnak jellemezte magát a levelében.Mivel itt található a Nap is, mely a karrier tengely ura, ez szintén fokozza az érzést. Az 5.ház a vállalkozások, sportok, örömök háza. Ráadásul egy Kos Holdú nő sosem lesz az a tipikus, otthonülő anya és feleség. Mindig új kihívások után néz, esetleg sokat van távol, későn ér haza vagy otthona kicsit kaotikus.




Lehetnek olyan életszakaszaink, amikor valóban jobban érezzük magunkat egyedül, ez is lehet természetes. Az is lehet, hogy csalódás ér minket és ezért félünk kapcsolódni. Viszont a sok-sok egyedül töltött év egy nő esetében nem feltétlen jó. Én azt gondolom a nőnek szüksége van férfira, Napra, akinek a fényét visszatükrözheti és odaadásával körülölelheti. Ehhez viszont a férfinak is hoznia kell a hagyományos jellegeket.

Azonban ha egy nő fél egyedül, férfi nélkül és mérlegelés hiányában keres magának párt, csak azért, hogy elmondhassa párkapcsolatban él, nem természetes. Valamiféle félelem van mögötte. Egy folyamatos kifele figyelő állapotban él és önmagát is inkább egy társon keresztül definiálja. (Mérleg típusú emberek erre hajlamosabbak is).

Mivel a születési képletünkből kibújni nem tudunk és nem is kell, arra kellene törekedni, hogy idővel a családalapítás és lehorgonyozás megtörténjen, de semmit ne siettessünk. Ha a célig még jól is érezzük magunkat és felszabadultak vagyunk, az csak hab a tortán. Ha olyan párt találunk, aki elfogad minket és szabadon kibontakozhatunk mellette, akkor nem fogjuk börtönnek megélni a kapcsolódást, de hagyományos női mivoltunknak is engedünk, úgy hogy közben felszabadultak és kreatívak maradunk. Születési képletünkben megnézhető, hogy mennyire kibillentek ezek a szerepek, energiák és a megfelelő technikákkal, módszerekkel korrigálható.

Írta: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése