2015. november 30., hétfő

Képletünk megjelenítése - Regiomontanus asztrológiai program

Sokszor írtam arról, hogy a saját születési képletünk mennyire fontos, de arról még nem esett szó, hogy milyen asztrológiai programot érdemes használnia akár kezdőnek, akár haladónak. 



Amióta az eszemet tudom és komolyabban foglalkozom az asztrológiával, a Regiomontanus asztrológiai programot is használom. Nagyon sok elemzés és tapasztalat fűz hozzá. Egy magyar fejlesztésű, ingyenes és szuper programról beszélhetünk, melynek használata egyszerű, grafikai megjelenítése is igényes, felhasználóbarát. Ezen kívül természetesen találhatóak az interneten olyan asztrológiai weblapok, amik szintén megjelenítik a születéskori bolygóállásaink, de abból csak pár oldalt tartok megbízhatónak, ráadásul mind külföldi és angol nyelvű, mint pl.: www. astro.com vagy a www.astrotheme.com.

A Regiomontanus Asztrológiai Program fejlesztője egy szorgalmas úriember, Nemes Balázs, akit megtaláltok a facebookon a: www.facebook.com/regiomontanus.astrology címen. Balázs folyamatos javításokat eszközöl rajta és sokszor publikál asztrológiai cikkeket is. Aki szeretné, az bátran töltse le a következő honlapról: www.regiomontanus.hu és ott a letölt fülecskét válassza a felső soron. 

Bemásolok Nektek egy képletet, amit a programmal készítettem. Ez már a kép verzió, nyomtatásra kész állapotban, rajta a névvel, születési dátummal, születési hellyel. Mint itt is láthatjátok, alul a fényszögeket is megnézhetjük táblázatos formában és mellette jobbra pedig a bolygókat látjuk a jegyekben és házakban. 




Mivel ez a képletkészítő program alapjáraton a Humanisztikus Asztrológiai Iskola tanulói számára készült, így láthattok benne bizonyos "énállapotokat" is, melyeket kis nyíllal jelöl a program, ezen ne lepődjetek meg. Ami nagyon pozitív a használatában, hogy automatikusan beállítja nekünk a nyári időszámítást, ellenben sok más programmal. Továbbá az időzónákat is automatikusan hozzárendeli a városunkhoz, ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy a képlet pontosan fog megjelenni. Könnyű felfedezni és kikísérletezni, hogy melyik része mire való. Változtathatunk az elemek és fényszögek színein, kinyomtathatjuk a képletünket, az orbisokat beállíthatjuk, képletet léptethetünk, két képletet összevethetünk, állócsillagokat megtekinthetjük, tranzitokat vizsgálhatunk, szolár képletet nézhetünk, sőt rejtett Aszcendensünk is megjeleníti, továbbá rövid szöveges leírást is kapunk az egyes énállapotokhoz. Ha olyan városban születtünk, ami nem szerepel a program adatbázisában, akkor természetesen a megfelelő földrajzi koordináták megadásával van lehetőségünk bevinni és elmenteni az adott várost. Még azt is beállíthatjuk, hogy nyomtatáskor ne látszódjon az illető neve és születési dátuma.

Kezdőknek azt javaslom, hogy töltsék le, majd a saját születési dátumukat és helyüket betáplálva mentsék le saját képletüket és így bármikor tudják azt tanulmányozni. Felesleges eleinte bonyolítani tranzitokkal vagy egyebekkel, mindig a születési képletünkkel kezdjünk. Nemes Balázs a honlapon remek leírásokat ad a pontos használatra vonatkozólag, érdemes ott böngészni. (www.regiomontanus.hu). Ha a programmal kapcsolatos frissítésekre vagytok kíváncsiak a jövőben, arról is mindig ír facebook oldalán vagy a honlapon, a hírek menüpont alatt. Az automatikus frissítéseket egyébként az internet segítségével a Regiomontanus elvégzi nekünk. Balázsnak pedig ezúton is köszönjük ezt a nagyszerű fejlesztést és a folyamatos munkát, amit belefektet!



Ha kérdésetek van a programmal kapcsolatban, nyugodtan írjatok, szívesen segítek.  



Szerző: Villányi Andrea





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése