2015. november 7., szombat

Napunk a Skorpióban (október 23 - november 22).

Tudom, már elég unalmas, hogy minden asztrológiával foglalkozó oldalon kivesézik a Skorpió jegy szülötteit, de szeretném veletek megosztani az én gondolataim a jegyről, archetípusról és azt, hogy magunkban hogyan érhetjük tetten, mert bizony mindenki életében van egy Skorpió „tortaszeletke”. Szeretném ha a csillagjegyek hétköznapi szinten érezhetőek lennének számotokra, így tartsatok velem!

Uralkodó bolygója a Plútó és a Mars, eleme a víz, fix jegyről beszélünk. Mitológiája Hádészhoz kapcsolódik, az alvilág urához, erről szerintem nem is kell többet beszélnünk.

Nagyon sok rosszat szoktak róluk írni, pedig minden csillagjegynek szembe kell néznie a maga erősségeivel és gyengeségeivel, csak pont a Skorpió érdekeltségű ember lesz az aki ezt tudatosan meg is lépi. Megy és felkutatja saját félelmeit, fóbiáit. Kianalizálja, átéli, megszenvedi, majd miután tetten érte, felszínre hozza a fényre, hogy a Nap sugarai átmelegítsék az oly nehezen megszerzett és elengedett lelki dolgokat, tanulságokat. Ugyanezeket az elakadt lelki minőségeket másokban is megérzi és nem is próbálja titkolni, megmondja a másiknak, "szúrkálja".

Skorpió részünk arra szólit fel, hogy ami oly régóta beakadt, meghalt, pang, nem szolgál minket, csak leköti a lelki energiáink, vágjuk el bátran, elszántan. Nézzük meg mi az, amit el kell engednünk és miért kell ezt tenni. Egyfajta elakadt energiát jelöl.

Hogyha tetten akarjuk érni magunkban a Skorpió minőséget, gondoljunk arra, mikor kellett utoljára elengednünk bárkit és bármit, legyen az egy szeretett személy, a szerelmünk, egy olyan barát aki elárult minket, vagy egy olyan munka, szokás, ami már többé nem szolgál minket. Az elengedés a Skorpió asztala. Viszont az elengedést mindig nagyon erős ragaszkodás előzi meg.

Sok ember fél önvizsgálatot tartani és a „meghalt”, beavasodott dolgait elengedni, inkább cipeli tovább. Mikor kellett utoljára elszántan küzdenünk szeretteinkért, kitartanunk mellettük hűségesen, bárminemű problémán át. Továbbá gondoljunk egy vulkánra, ami bármelyik pillanatban kitörhet.

Mivel a szélsőségek jegye, minden ami megnyilvánul belőle, erősen látható, viszont ha valamit nem akarunk megmutatni és nagyon titkoljuk ott legbelül, az is a bennünk dédelgetett Skorpió rész. Mikor ragadtunk be utoljára a liftben és éreztünk jó kis halálfélelmet? 

Viszont ha merjük elengedni „meghalt” dolgainkat és cselekszünk, a jutalom nagy lesz, mert újjászülethetünk, egy teljesen új életet indíthatunk. Energiánk, könnyedségünk megsokszorozódik, új embereket és helyzeteket vonzhatunk be, immáron lelkileg szabadabban.


Skorpióhoz tartozik a transzformáció, regenerálódás, gyógyítás, valamint a halál, ami sokak számára félelmetes. Skorpió énünk biztos nem fél szembenézni még a halállal sem, hiszen tudja, hogy az is egy természetes folyamat. Szinte kommunikál a túlvilággal (bár másképp, mint a Halak), esetleg haldoklók közelében dolgozik, vagy temetkezési vállalkozásban tevékenykedik.

Skorpió részünk szembesít vele, hogy amit itt a Földön összegyűjtögettünk: anyag, pénz, autó, ingatlan, ruha, kozmetikai cuccok, sőt még az oly nagy becsben tartott testünk is, nem átvihető a túlvilágra, tehát át kell értékelnünk az anyag fontosságát, le kell fokozzuk és el kell engedjük.

A Skorpióhoz beakadt marsikus energiák is tartozhatnak, így a sport erősen javasolt, főleg akikben hangsúlyos az érdekeltség. Az elme lenyugtatására jóga, meditáció javasolt.

Keressük meg Őt magunkban és működjünk együtt vele!

Híres Skorpió Napú szülötteink: Ady Endre, Bud Spencer, Leonardo DiCaprio

Haladó szint: Nézzétek meg a születési képletetek azon házát, ami a Skorpió jegyben kezdődik és gondoljátok át, hogy azon az életterületen mennyire viselkedtek a jegyre jellemzően.




írta:Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése