2015. november 14., szombat

Kell-e félni a Skorpió szülöttektől?



Az állatövi jegyek közül a Skorpió az a csillagjegy, akitől mindenki tart. Vajon mi ennek az alapja és valóban kell-e tőlük félni?

Szegény Skorpió csillagjegyű szülötteket megbélyegzték, hogy bosszúállóak, kegyetlenek, bajkeverők, gyanakvóak, birtoklóak és féltékenykedők valamint manipulatívak. Nos, van valóságalapja a dolognak, de közel sem lehet ezt ennyivel elintézni és ítélkezni. Szeretem a dolgokat a másik szemszögből is megvizsgálni. 



Mint minden zodiákusnak, neki is megvannak az előnyei és hátrányai. Én most az előnyöket emelném ki, hogy milyen egy igazán harmonikus Skorpió szülött.

 A Skorpió ember a zodiákus egyik legkitartóbb jegye és eme kitartása főleg érzelmeiben mutatkozik meg. Lassan szereti meg a másikat és valóban eleinte kicsit gyanakvó, megfigyelő álláspontból keresgéli a másik sötétebb pontjait, de akit egyszer megszeret, amellett örökké kitart. Hűségével, testi, lelki szívósságával támogatja a másikat és a rosszban is mellette áll. Ő nem az a típus, aki igazi nagy bajban inkább kisétál a hátsó ajtón. 

Mivel uralkodó bolygója a Plútó és a Mars, ezért a problémás, élet-halál kérdéseket is igen jól kezeli. Az ő kezeiben biztonságban vagy,  legyen szó igazán nehéz és kardinális élethelyzetekről, mint balesetről, ápolásról, szülésről, műtétről, gyászról, anyagi nehézségekről, fizikai feladatokról, a család védelmezéséről. Gyakorlatilag bármit rábízhatunk. 

A szerelemben odaadó és intenzív, igazán tudja hogyan éreztesse veled, hogy szeret. Nem rejti véka alá mély érzelmeit és magával ragad. Ha igazán szereti a másikat, a leghűségesebb csillagjegy és igen nehezen engedi el azt akit megkedvelt és szívébe zárt. Képes kűzdeni a másikért igazi erőbedobással. Megy és felkeres, felhív, lépéseket tesz. A Skorpió zodiákus szeretőként sem utolsó, hiszen a Mars segítségére van, hogyan hódítsa el a másikat. 

Sokan azt hiszik kegyetlen és hűvös típusok, de ez nincs így. Mivel eleme a víz, ezért csak érzelmes lehet. Néha elakadnak érzelmei vagy elfojtja őket, de nagyon is vannak. Azt rejtjük el sokszor az emberek elől, ami a legnagyobb értékünk. 

Ha már Mars és Plútó, a Skorpiók a pszichológia, lélekkutatás és terápiás-gyógyító területeken is kiválóan teljesítenek, mert azonnal érzik a másik szenvedéseit, problémáit, energiarendszerét. Nemcsak, hogy megérzik, de a tettek mezejére lépve igen hatékony megoldásokat eszközölnek a probléma megoldására. Ők biztos, hogy gyökerestül kezelik a gondokat, nem csak felszínes megoldásokhoz nyúlnak. Nagyon terhelhető jegy. Ő bizonyosan éjjel is felhívható, ha lelki problémákkal kűzdesz, nem fog hátat fordítani. Konkrétan el fogja mondani neked, hogy mikor, mit tegyél és érdemes rá hallgatni. A zodiákus legbátrabb jegye, aki nem fél a haláltól sem. 

Azonban egy dolgot nem visel jól, ami azt gondolom manapság kiveszőben levő értékeken alapul: a hűtlenséget, kétszínűséget, hazugságot. Ha belegondolunk teljesen jogos, hogy egy emberi kapcsolatban elvárható a másiktól az érzelmi-szellemi lojalitás és őszinteség. Ő azt várja tőled, amit ő ad neked. Nem jogos? Mivel nagyon nehezen felejt és enged, ezért valóban hajlamos a megtorlásra, ami valljuk be néha rá is férne egy-két emberre. Te nem gondoltál már arra, hogy bosszút állj azon, aki megbántott? 
Olyan tükröt tud a saját lényével tartani mások elé, amibe nem szívesen néznek bele az emberek. Meglátni saját hibáinkat és még vissza is hallani? Na azt már nem! 



Valóban gyanakvó típus, de ha nincs mit rejtegetnünk előle, akkor idővel megnyugszik a lelke és alábbhagy a bizalmatlansága. Féltékeny típusról beszélhetünk, de szerintem van abban valami vonzó is egy egészséges mértékig. Itt is alapszabály, hogy ha nem szolgáltatunk neki alapot a féltékenykedésre, ő sem fog ezzel traktálni minket állandóan. Semmivel sem különb a többi zodiákus szülötténél abban, hogy őt is csak szeretni kell. 

Nézzünk magunkba mélyen (jó Skorpiósan) és ismerjük be őszintén, hogy bennünk is van valahol egy kicsi Skorpió rész, ami ugyanígy gondolkodik és érez. Akinek Napja, Holdja, Aszcendense vagy születési uralkodója Skorpió jegyben állt születésekor, biztosan érzi magában ezeket a tulajdonságokat.

Híres Skorpió Napú szülöttek: Leonardo DiCaprio, Anne Hathaway, Dolph Lundgren, Bud Spencer, Ryan Gosling, Julia Roberts, Meg Ryan


Nektek mi a véleményetek a Skorpió szülöttekről?


szerző: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése