2015. november 7., szombat

Irányított szülés és „horoszkóp tervezés”

Manapság a várandósoknál nagyon divatos a szülés előre tervezése és a császározás, azért, hogy a nőnek ne kelljen annyit szenvednie vagy akár azért, hogy a gyermek születési képlete (horoszkópja) „tervezhető” legyen.

Személy szerint ezzel nem értek egyet több okból sem. A várandóság 9 hónapja arról kellene, hogy szóljon, hogy a kismama passzívan felkészül a baba érkezésére. Az anyaság Holdi szerep. A Hold (Anya) sosem tervez, szabályoz, irányit, hanem alkalmazkodik, visszatükröz és körülölel. Ha a baba helyett eltervezünk mindent és tervezett császárral hozzuk világra, meglátásom szerint olyan gyermek lehet belőle felnőtt korára, aki nem tudja a saját életét megfelelően kézben tartani.

Mégha meg is tervezzük a baba születési képletét, akkor is úgy fog világra jönni, ahogyan a karmikus küldetését letükrözi a képlete a születése pillanatában. Ráadásul az is előfordulhat, hogy valami okból kifolyólag a szülés hamarabb megindul, mint a tervezett időpont.

Véleményem szerint hagyni kell a babának, hogy akkor szülessen meg, amikor ő szeretne. Nyilván kivétel, ha egészségügyi okból és orvosi döntés alapján császármetszést kell végrehajtani.

Úgy érzem emögött egy olyan félelem lapul, hogy a gyermeknek biztonságot és tervezhető életet szánnak a szülők, mert ők maguk is félnek a bizonytalanságtól, viszont ez hamis illúzió.

Ti mit gondoltok a témáról?


Szerző: Villányi Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése