2015. november 24., kedd

Az Aszcendens szerepe III. rész



Az előző részben átvettük a második három Aszcendens jellemzőit, most haladunk tovább a Mérleg, Skorpió, Nyilas Aszcendenssel.






Az Aszcendens a születésünk pillanatában a keleti horizonton megjelenő csillagjegy, másik nevén felkelőjegy. Körülbelül 2 órát tartózkodik egy zodiákusban és fontos a születés földrajzi helye is. A képletünknek az Aszcendens lesz a kiinduló pontja, de nem győzöm itt is hangsúlyozni, hogy fontossága ellenére az egész képletet egyben kell értelmezni, vizsgálni. Az Aszcendens a következő jellemzőinkre ad utalást:
  • fizikai testünk a külvilágban
  • viselkedésünk a külvilág felé
  • amilyennek a külvilág lát minket
  • betegséghajlamaink 
  • elmeszerkezetünk
  • ideális társunk-Te
  • erősségeink
Elmeszerkezet alatt azt értem, amit otthonról hozott a szülött és amilyen mintával azonosult fejlődése során. Ez csapda is tud lenni, mert ha valamivel nagyon azonosulunk, esélyt sem adunk magunknak más élményekre. Az elmeszerkezet a szülött szubjektív megélése és érzékelése szüleiről, tehát nem biztos, hogy valóban így is viselkednek. Ezzel mindenképp lesz feladata élete során. A szembesülésnek pedig a legkönnyebb módja, ha párként, barátként, kollegaként kívülről bevonzuk azt, aki tükröt tart nekünk és ezáltal segíti Aszcendensünk fejlesztését. Az Aszcendenst módosíthatja az első házban álló bolygók milyensége, az Aszcendenst érő fényszögek és ha az Aszcendens után még egy jegy található. Nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb Aszcendens, mind a 12 zodiákus egyenlő. Betegséghajlam alatt azt értem, amilyen testrész és szerv a szülött élete során megbetegedhet, ha nem tartja karban. Nem evidens, hogy érződni fog, de érdemes az Aszcendens jegye szerinti testrésznek megfelelő szűrésre menni időközönként, illetve ha gond van vele, azonnal felkeresni az orvost.

Nézzük a következő három Aszcendens jellemzőit a fenti szempontok alapján.

Mérleg Aszcendens

Uralkodó bolygó: levegős Vénusz

Fizikai test jellemzői: A zodiákus kör legszebb, legharmónikusabb embereit sorolják ide a Vénusz miatt. Baba arc, görögös orr, szép száj, kerek áll, arányos, formás testalkat, könnyed járás, finom megjelenés. Gyakori a mandula vágású szem. Férfiak is vonzóak, általában közepes testalkatot ad. Haj és szemszín különböző is lehet.

Viselkedés: Figyelmes, sosem tolakodó, könnyed. Sokszor tűnik határozatlannak, bizonytalannak. Művészi tehetség, véna. Mindenkit meghallgat, nehezen mond nemet és sokáig mérlegel. Sokat tűr, inkább nem mondja ki, ami bántja. Nem kezdeményező típus, de más eszközökkel általában eléri, amit kitervelt. Szeret tetszeni, ezért hiú. Egy-egy döntése előtt kikéri mások véleményét. Nem szívleli a konfliktust és a durvaságot.

Erősségek: Esztétikai érzék, kiváló hallgatóság, tudja hogyan kell az emberekkel beszélni. Diplomáciai képességek, éles észjárás, jó stratéga. Igényesség és békeszeretet. Párkapcsolat központúság, romantikus és békeközpontú gondolkodás. Kompromisszumra való képesség. Művészi véna.

Betegséghajlamok: Vese, bőrfelület, húgyutak, nőknél a külső nemi szervek, húgyhólyag, deréköv betegségei.



Elmeszerkezet: Mivel úgy érzékelte, hogy szülei közt nem volt meg a kellő harmónia, béke és érzékiség, ezért ő maga próbálja ezeket a minőségeket a családi légkörbe megteremteni illetve később maga körül. A csapda az, hogy emiatt nehezen köteleződik el véglegesen és szeret csábítani. Sok emberi kapcsolatot ápol, melyek inkább csak felszínesek.

Feladata: Az emberi kapcsolataiban az elmélyülésre és minőségre törekedni a mennyiség helyett. Döntései mellett határozottan kiállni, de mindezt nyugodtan tenni, nem robbanásszerűen. Megtanulni nemet mondani. Nem függeni a környezet véleményétől és a belső harmóniát is ugyanolyan fontosra tartani, mint a külső szépséget. Nem mindenáron kell párkapcsolatban élnie és nem csak azért, hogy legyen mellette valaki. Megmutatni az igazi énjét a külvilágnak, a hibáival együtt. Jobb ha dönt, mintha nem dönt és el sem indul az úton.

Ideális társ: Egy Kos típusú társ, barát, kolléga, aki prezentálja neki, hogyan kell határozottan dönteni, harcolni, kiállni magáért és megadja neki a kellő löketet a dolgok elkezdéséhez. Akitől megtanulhatja a szenvedély minden fortélyát és hogy nem olyan fontos, mit gondolnak mások. A Kos típus megmutatja neki, hogy vannak dolgok, amiket csak erővel lehet elintézni.

Skorpió Aszcendens

Uralkodó bolygó: Plútó és Mars

Fizikai test jellemzői: Sűrű szemöldök, kontrasztos színek, szuggesztív tekintet és aura. Erotikus kisugárzás, vesébe látó tekintet, érzéki száj, mélyen ülő szemek. Kevésbé arányos testalkat. Arca széles, bőre sápadt, csontozata erős és ha elhízik sem mindig látszik rajta.

Viselkedés: Rejtélyes, másokat fürkésző jellem. Odaadó, hűséges és nagyon szívós. Nyomozói, kutatói hajlam. Gondolatait, lelki állapotát sokszor elrejti mások elől. Féltékenykedésre, birtoklásra hajlamos. Lelki ereje felülmúlhatatlan. Könnyen regenerálódik bármiből.

Erősségek: Gyors regeneráció, gyógyítói képességek, hűség, rengeteg érzelmi energia, kitartás. Könnyen kifürkészi mások gondjait, ezért hatékony segítség embertársainak. Rá mindig lehet számítani, nem fordít hátat és nem a könnyebbik utat keresi.

Betegséghajlamok: Nemi szervek, férfiaknál prosztata, ondóhólyag, nőknél petefészek, altesti régió, méh, végbél és vastagbél, gát betegségei.



Elmeszerkezete: Úgy érezhette kiskorában, hogy a szülei nem tudták önmagukat megvalósítani és vágyaikat elfojtották, ezért a szülött kötelességének érzi, hogy sok élményt és kalandot átéljen és sok fele elkalandozzon. A csapda az, hogy így nem tud megállapodni és letelepedni és nincsenek gyökerei. Nehezen megy számára a megállapodás, hasonlóan, mint a Mérleg Aszcendensnek.

Feladata: Letelepedni, gyökereket ereszteni és megállapodni, elmélyülni az emberi kapcsolatokban. Féltékenységet, birtoklást elengedni és bízni embertársaiban. Lefojtott lelki energiáit kioldani és kifele konstruktív, segítői küldetésben megélni.

Ideális társ: Egy Bika jellegű társ, barát, kollega, akitől elsajátíthatja a letelepedést, megnyugvást és az anyagban létezés fortélyait. Nyugalmat és egyenletességet, türelmet is tanulhat társától.


Nyilas Aszcendens

Uralkodó bolygó: Jupiter

Fizikai test jellemzői: Hízásra hajlamosak lehetnek és körüllengi őket egy jóságos erőtér. Izmos, erős csípő, hosszú comb, kicsi fenék. Magas homlok, fiatalos megjelenés, ezért mindig letagadhat a korából.

Viselkedés: Jóságos, adakozó, joviális, optimista és jókedélyű. Társaságkedvelő és önbizalomtól duzzadó. Igazságos, szenvedélyes, nagy terveket szövögető. A részletek őt nem érdeklik. Szeret utazni, mozogni, kalandozni. Sokan közülük vallásosak, spirituálisak. Mindig új kihívások után néz.

Erősségek: Szívélyes és segítőkész, jószívű és adakozó. Jó barát, aki kiáll a másik mellett. Optimista és aktív, hite és igazságérzete, humánus mentalitása sosem hagyja el.

Betegséghajlamok:  Csípőizület, csípő egésze, máj, combok, deréköv betegségei.



Elmeszerkezete: Úgy érezheti, hogy édesapja hiányosságokat mutatott egy igazi családfenntartó szerepében és ezért ő próbálja ezeket az energiákat pótolni, oly módon, hogy kifele jobbnak, szebbnek, gazdagabbnak tűnteti fel magát. A csapda az, hogy a kifele mutatott képet és nagy terveket nem tölti fel tényleges tartalommal és így nagyot csalódhat a környezete meg ő maga is a lufi effektus miatt.

Feladata: Valódi tartalommal megtölteni mondandóját, terveit, a magáról alkotott képet. Letelepedni, nem mindig kalandozni, vándorolni. Tanulni az adakozást és lemondani a luxusról, márkás tárgyak felhalmozásáról. Meglátni, hogy önmaga értékei a lelkében nyugszanak. Tervei mellett kitartani és elfogadni, hogy nem kell mindent előre beharangozni. Merev vallási nézetein és erkölcsi nézetein lazítani. Önmagát objektív mércével mérni. A spirituális tudását és nézetét átültetni a mindennapi életbe is.

Ideális társ: Egy Ikrek jellegű társ, barát, kollega aki segít neki a racionális és objektív gondolkodás elsajátításában. Ő az, aki megértetheti vele, hogy a tervekhez aprólékos lépések szükségesek és a jelenben élés is nagyon fontos. Önkritikát és nyitott gondolkodást is tanulhat tőle.


A következő részben folytatjuk az utolsó három Aszcendenssel. 



Szerző: Villányi Andrea




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése