2015. november 13., péntek

Szexualitás a képletünkben

Egy izgalmas témakört próbálok körüljárni, összefoglalni nektek. Ez nem más, mint a vonzalom, erotika, szexualitás a saját képletünkben. Mi jelzi, hogy fontos számunkra a testiség, csábítás, hódítás, erotika, eksztázis? 




Nos kezdjük a csillagjegyekkel, amiket szenvedélyesség alapján kiemelnék.  Itt típusként jelleg szót fogok használni, ami alatt beszélhetünk Napról, Holdról, Aszcendensről és születési uralkodóról egyaránt. Minden esetben az egyéni képletetek lesz a döntő és azt komplexen kell megvizsgálni. Ebben a bejegyzésben az alapokat tekintjük át.

A zodiákus hódítója a Kos típusú ember, aki a Mars uralma alá tartozik. Vérében van a csábítás, hódítás, testiség és annak fizikai szintre való lehozása lehetőleg minél hamarabb és szenvedélyesebben (kardinális tűz jegy). Aztán ott a vele szemben levő zodiákus, a Mérleg típusú ember, aki a Vénusz uralma alatt saját magáénak érzi a csábítást, flörtölést, de inkább szellemi, passzív szinten éli meg és várja azt a férfit, aki meghódítja. Szinte sündörög kiszemelt áldozata körül. (kardinális levegő jegy)

Ne feledkezzünk meg a Skorpió típusú emberről sem, aki a mélységet és birtoklást, eksztázist, tabukat akarja megélni a szexualitáson át, mivel bolygója a Plútó és a Mars. (fix víz jegy). Ellenpólusa, tehát a vele szemben levő jegy a Bika, akinek abszolút a fizikai örömök élvezete lesz az elsődleges. Igen termékeny jegyként is tartják számon, a földies Vénusz uralma alá tartozik. (fix föld jegy)

Az Oroszlán típusú embert is kiemelném, mert fontos számára a játékosság, melyet a szerelmen és hódításon át megélhet. Elvárja szerelmétől, hogy felnézzen rá és megdicsérje szexuális teljesítményét, de cserébe nagyvonalú szerető is. (fix tűz jegy). Illetve ide sorolnám másodlagosan a  vele szemben levő Vízöntő típusú embert is, aki az ideák szintjén pontosan tudja mi hozza tűzbe. (fix levegő jegy)

Ha a képletünkre rátekintünk, nézzük meg, hogy a Marsunk és a Vénuszunk milyen jegyben állt születésünkkor. Női képletben a Mars megmutatja, hogy milyen típusú férfi hoz minket tűzbe szexuálisan. Női képletben a Vénusz azt adja meg, hogy mi magunk hogyan csábítunk. Férfi képletben a Mars megmutatja saját férfi potenciáljuk, hogy milyen szeretők. Férfi képletben a Vénusz megadja, milyen típusú nőhöz vonzódik. Ezek nem feltétlen esnek egybe azzal a típussal, akivel harmonikusan működik az együttélés.

Meg kell vizsgálnunk továbbá a következő házakat, mint életterületeket. Az I. 5. és 8. ház szólnak a szexualitásról, de eltérő módokon.

Az I. ház mutatja, hogy milyen az alap habitusunk, elmeszerkezetünk, temperamentumunk a külvilág felé, tehát már igen sokat megtudunk a szülöttről. 

Az 5.ház a szerelem, életörömök háza, ez az Oroszlán zodiákus analógiás területe. Itt látható, hogy milyenek vagyunk szerelmesen, illetve szexuálisan. Inkább egy játékosabb, csábítóbb, örömteli, laza attitűdről van szó, ami személyesebb jelleget kap, mint a 8.ház. A szexualitás az 5.házban kreatív önkifejezéssé válik.




A 8.ház a titkok, tabuk, mágia, mély szexualitás, eksztázis háza, de másképp, mint az 5.ház. A 8.ház a Skorpió csillagjegy analógiás területe, tehát kutatjuk a másikkal történő mély testi-lelki összekapcsolódást, újjászületést, robbanást, megváltást. Itt maga az élmény lesz meghatározó, amit a szülött keres. Úgy érzi a szexualitáson át egy egótlan állapotba juthat el és ezt a lehető legtöbbször meg akarja tapasztalni. 

Minél több bolygó áll ezen házakban, annál fontosabbá válnak a fent felsorolt élmények, megélések és a szülött maga is felvesz ezekből a tulajdonságokból. Nyilván meg kell nézni, hogy mely bolygók állnak ezen házakban és milyen fényszöget kapnak. Az sem másodlagos, hogy eddigi életünk során milyen tapasztalatok értek minket szexuálisan.

Amit még egy külön bejegyzést megérne, hogy érdemes szinasztriai elemzés által megnéznünk, hogy a párunk ezen bolygói hogyan fényszögelik ezen életterületeink és milyen fényszögkapcsolatok jönnek létre. 

Ti mivel egészítenétek ki a fentieket?


szerző:Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése