2015. november 13., péntek

Karma a képletünkben



A karma szó rémülettel tölthet el sok embert, pedig egyfajta életeken át kiegyensúlyozásra váró cselekedetek sorozatát jelöli. A karma szó tettet jelent és ez lehet jó és rossz tett egyaránt. Minden cselekvésünk karmát generál és emiatt születünk le a fizikai világba, ahol a tökéletesség sosincs jelen.




Nagyon divat manapság jónak lenni, hogy akkor majd nem generálunk rossz karmát, de ilyen nem létezik. Már az, hogy ide születünk is karmikus eredmények megnyilvánulása. A keleti vallások célja a tudatalattikban tárolódott több életen át cipelt blokkok elengedése, hogy ne kelljen többet leszületni és elérjük a megvilágosodást. 

Na de hogy jön ide az asztrológia? 

Úgy, hogy az asztrológiai képletünk a tudatalattink térképe. A karmikus feladatok és blokkok kiolvashatók belőle. Most átnézzük röviden összefoglalva mik ezek a pontok a születési ábránkban. Itt is fontos, hogy egyedi elemzés keretein belül lehet tiszta képet kapni a témában, most csak kiragadjuk a legfontosabb tényezőket.

Szaturnusz bolygó

A Szaturnusz bolygó hiányt, időt, karmát, gátakat, akadályokat, nehézségeket és lemondást jelöl. Több életen át húzódó karmáról beszélünk itt, amibe a szülött szinte már beletörődött, nem kapálózik úgy. Amilyen jegyben és házban áll a képletünkben, ott éltük és éljük meg a fent felsorolt minőségeket. 

Plútó bolygó

A Plútó bolygó titkokat, bűnt, mágiát, elakadt energiákat jelöl, ami ellen a szülött hevesen kapálózik. Nem olyan sok életen át húzódó blokkokról van itt szó. Ahol és amilyen jegyben áll a Plútó, ott éljük meg ezeket a minőségeket. Mivel lassú mozgású bolygó, ezért csoportos karmát is jelöl.

Skorpió és Bak csillagjegy a fenti két bolygó miatt kap kiemelt figyelmet. Amelyik bolygónk Skorpió vagy Bak csillagjegyben állt születésünkkor, a bolygó által képviselt minőségben van elakadásunk. 

Felszálló és leszálló Holdcsomópontok

A Holdcsomópontok mindig egymással szemben levő jegyben, egy tengelyen helyezkednek el és mindig retrográd (Földről nézve látszólag hátrafele tartó) mozgást végeznek. A leszálló Holdcsomópont megmutatja honnan jöttünk, milyen elakadásunk van és milyen energetikával éltük előző életünk. A felszálló Holdcsomópont kijelöli azt az irányt, karmikus küldetést ami fele ez életünkben menni kellene, de itt a KELLENE a hangsúlyos. Jegye és házhelyzete a fenti irányokat jelöli ki. 

Retrográd bolygók 

A retrográd bolygók, amennyiben találhatóak a képletünkben, látszólagosan hátrafele tartó mozgást végeztek születésünk pillanatában és egy R betű található mellettük. A Nap és a Hold sosem lehet retrográd. A retrográd bolygók olyan minőségeket adnak meg, amik lassan bontakoznak ki jelenlegi életünkben. Előző életünkből hozott fontos eseményekre utalnak, melyek sérülést hagytak bennünk. A retrográd bolygó saját kifejeződésében gátolva van. A jegye és házhelyzete megmutatja a karma jellegét. 



Chiron, a sebzett gyógyító, kentaur

A Chiron nem bolygó, hanem egy nagyobb meteorit-szerűség, melyet 1977-ben azonosítottak az égen. Jelenleg egyik zodiákusnak sem a bolygója, de lehet egy napon a Szűz csillagjegy kapja meg. 

Chiron a képletünkben megadja azt a minőséget, amivel gyógyítani tudunk másokat és magunkat egyaránt, de pont itt szereztük a legnagyobb sebet lelkünkön. A megoldás, hogy foglalkozunk az általa mutatott sérült minőséggel és közben mi magunk is gyógyulunk. Lehet, hogy ezen a területeken jelentős lelki sebeket kaptunk, de csakis itt van lehetőségünk begyógyítani saját magunkat. Például nekem Chiron a Rákban van, tehát jelöli az édesanyával, családdal való sérülést, de pont itt van lehetőségem gyógyulni azzal, hogy én magam is anya leszek vagy gyerekekkel, kicsikkel foglalkozom. 
Módszere ezáltal radikális, de nagyon hatásos gyógyulást ígér. 

Asztrológiai házak közül a karma asztrológia ide veszi a 6. és 12. házat is, mint karmikus házakat.
A 6.ház Szűz terület, a betegségek háza is és a testünk tökéletesen jelzi, hogy mi az a témakör, amivel foglalkoznunk kell. A szerzett karma háza. 
A 12. ház Halak csillagjegy területe, mely a túlvilág, tudatalatti, várandósság, lélek területe, tehát az itt álló bolygók is fontosak a hozott karma szempontjából.

Fekete Hold- Lilith

A Fekete Hold a születési képletünkben nem egy bolygót jelez, hanem egy égi pontot, a Hold Föld körüli, ellipszis alakú pályájának egyik gyújtópontját, amely a Föld árnyéka.
A tudatalatti sötét erőket, az árnyék-ént szimbolizálja, egy felszín alatti hatalmas és tomboló energiamezőt. Üzenete, hogy felismerjük önmagunk sötét oldalát és átminősítsük egy olyan irányba, ahol hasznát tudjuk venni. Gyakran elfojtjuk ezeket a belső tartalmakat, és ezért a külvilág felől érkezve tapasztaljuk meg, ami sokszor nehéz helyzeteket kreál.
Általában anya és gyermek vagy párkapcsolati problémák során találkozhatunk a Lilith énünkkel.
A karma asztrológia szerint a Lilith szerepe a horoszkópban, csak akkor jelentős, ha meghatározó szereppel bír, azaz együttáll valamely bolygóval vagy tengellyel, és kizárólag női képletekben vizsgáljuk.


Ti mivel egészítenétek ki a listát? 


szerző: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése