2015. november 21., szombat

2015.11.22.: Nap a Nyilasba lép - Új szellemi távlatok

2015.11.22-én a Nap a Skorpió zodiákusból továbbhalad a Nyilas csillagjegybe. A Skorpió időszak alatt elengedett érzések már nem húznak vissza minket, hanem szellemileg újjászületve vághatunk neki a Nyilas időszaknak.




A Nyilas csillagjegy bolygója a Jupiter. Az asztrológiában a Jupiter a Nagy Jótevő. Éppen ezért a Nyilas csillagjegyhez tartozik a remény, hit, bőség, utazások, vallás, erkölcs, külföld, szellemi távlatok, továbbtanulás, jóság, túlzások fogalmai. Alakja egy 50 feletti bölcs tanító. Kifele, felfele áradó energiát jelent. Asztrológiai házak közül a 9.ház tartozik hozzá. Színe a lila, napja a csütörtök. Mitológiai alakja Jupiter, akinek a görög megfelelője Zeusz.
Egészségügyi asztrológiában a hozzá tartozó testrészek a csípő, derék, csípőizület, máj, combok és ezek betegségei, érzékenysége. A Nyilas szimbóluma egy nyilazó kentaur, ami mutatja, hogy szellemi távlatokat céloz meg magának, de lábaival még az anyagban ragadt. Tűz jegyről beszélünk, melynek minősége változó. A dolgokhoz könnyen alkalmazkodik, de nehezen tart ki mellettük. Szívesen kezd új dolgokba, igazi kalandorról beszélhetünk. Nyilas foglalkozások: nyelvtanár, jogi pálya, külföldi munka, ingatlanközvetítő, papi hivatás, logisztika, külkereskedelem.



A harmónikus Nyilas-szülött (Aszcendens, Nap, Hold vagy születési uralkodó a Nyilasban) jóságos, segítőkész, optimista, magabiztos és hittel teli. Bármikor kész kezét nyújtani nekünk és ellát minket jó tanácsokkal, optimista tervekkel vagy elhív minket egy nagy kalandra. Szeret jótékonykodni és így hasznos tagja tud lenni a társadalmunknak. Mindig nagy tervekben és célokban gondolkodik, az aprólékos kis lépéseket másra hagyja. Hite és szellemi bölcsessége a legnehezebb időszakokon is átsegíti. Mivel ő már a Skorpió csillagjegy után következik, így az érzelmi mélységet követően magasan szárnyalhat. Barátként kitartó, hűséges pártfogónk, aki nem riad vissza a verbális harctól sem. Néha nyers, nem túl érzelmes, de szellemileg nagyon kifinomult. Szenvedőkkel, hátrányos helyzetűekkel mindig együtt érez. Szeret külföldön élni vagy nagy távolságokat megtenni. Szívesen jár társaságba, szereti a közösségi programokat. Nagyon sok Nyilas szülött sportol, hogy természetes energia készletét lekösse. Mindig biztosítsuk mozgásterét és ne kössük röghöz, mert elszalad. Hűséges jegy, amennyiben a szabadságát nem korlátozzák. Érzelmi drámákkal nem igen tud mit kezdeni. Szereti a változatosságot mind a szerelemben, mind a munkájában. Tanulásra és ismeretei gyarapítására bármikor nyitott. Az igazság elszánt védelmezője, a nem korrekt dolgokkal képes harcba szállni. Sokan közülük vallásosak, erkölcsösek. Optimizmusa, önbizalma, hite egész élete alatt töretlen. Ha átmenetileg elkedvtelenedik, utána hamar továbblendül a problémákon. 




A diszharmonikus Nyilas szülött túlzásairól és próféciáiról híres. Sokasodnak mögötte a valóra nem váltott nagy tervek és mindig többnek mutatja magát a külvilág felé, mint ami ténylegesen belül van. Követőket, hódolókat gyűjt maga köré, de valós tartalommal nem szolgál. Gyűjti a minél drágább, márkásabb tárgyakat és mindig az kell neki, ami másnak már van. 

Magyarország is Nyilas ország, ezek a tulajdonságok ránk is jellemzőek. 

Híres Nyilas Napú személyek: Brad Pitt, Kim Basinger, Woody Allen, Walt Disney, Jimi Hendrix, Jane Fonda, Teri Hatcher, Alicia Milano, Steven Spielberg

Brad Pitt nagyon jó példa, ugyanis egy dupla Nyilas szülöttről beszélhetünk, akinek Napja és Aszcendense is Nyilasban van. Angelinával nagyon sok gyereket örökbefogadtak és folyamatosan jótékonykodnak. Nekem nagyon szimpatikus a hozzáállása. Ő igazán megéli analógiájának magasabb szintjeit is. 



Mivel a Nap belép a Nyilas jegyébe, így elmondható, hogy a Skorpióban tapasztalt mélységek után egy könnyedebb időszak vár ránk. Ahol a képletünkben a Nyilas Nap tartózkodik ezen egy hónap alatt, az az életterületünk fókuszba kerül. Ráadásul most a Nyilas Merkúr és Nyilas Szaturnusz is csatlakozik a Naphoz. Érdemes lesz kicsit behúzódni, befele is figyelni és csendben tanulni, új célokat kijelölni. Teljesen új szellemi távlatok nyílhatnak meg előttünk. A Skorpió időszak alatt megérlelt lelki igazságok, nehézségek, elengedés és újjászületés most hasznunkra fog válni a helyes út kijelölésében. Vigyázzunk, hogy semmivel se essünk túlzásba és reális célokat határozzunk meg. Ne legyünk önteltek, de önbizalmunkból se veszítsünk lehetőleg. Jótékonykodjunk, segítsünk embertársainknak és mindezt szerényen tegyük. Most könnyen kezdhetünk új tanulmányokba, tanfolyamokba. A Nap december 23-ig fog a Nyilas zodiákusban tartózkodni, majd átlép a Bak jegyébe. 

Boldog Születésnapot minden kedves Nyilas szülöttnek!



Szerző: Villányi Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése