2015. november 27., péntek

Milyen a jó asztrológus?


Joggal teheti fel magának a kérdéseket, az aki asztrológushoz szeretne fordulni, hogy: Milyen a jó asztrológus? Hol találom? Milyen tulajdonságokkal bír? Hogyan dolgozik?




Talán a legfontosabb dolog az, hogy a szülött hozzáállása már feltételez egyfajta eredményt és elvárást az asztrológus felé. Ha lazán állunk a kérdéshez és minél gyorsabban akarunk egy elemzést, leírást magunkról, akkor ahhoz az interneten is találunk különböző elemző honlapokat. Ehhez nem fog kelleni szakember, tudás, idő, pénz. Itt a szülött meg tudja tekinteni a bolygóállásait, talán még valamilyen leírást is kap. Viszont közel sem fog pontos képet kapni magáról és félre is értelmezheti a leírást, valamint nem kap árnyalt válaszokat. A másik hiba, ha gyors elemzést szeretnénk - mondjuk idő hiányában - hogy belefutunk olyan "asztrológusokba", akik emailen küldik el az anyagot. Én ezzel nagyon nem értek egyet, mert mindenképp személyes találkozó kell egy bensőséges, mély elemzéshez és a válaszokhoz. Manapság sajnos sok ember mondja magát asztrológusnak, de nem szuperálnak megfelelően, hanyagul állnak a feladathoz. Tehát el is érkeztünk a fő kérdésekhez: Milyen a jó a asztrológus? Hol találom? Hogyan dolgozik? 

Hol találom?

A hol találom kérdésre nehéz válaszolni, de amit javasolnék, hogy ajánlás útján nyugodtan lehet választani. Ha már több ember is elégedett az illetővel, akkor remélhetőleg benne bízhatunk. Nem célravezető, hogy az első nevet felhívjuk az internetről, aki szembe jön velünk, mert manapság nagyon divatos szakmáról beszélhetünk és sokan nem veszik komolyan a hivatásukat. Ebbe a hibába én magam is belefutottam elsőre. Tehát ajánlás útján vagy interneten való keresgélés esetén, az sokat jelenthet, ha van egy igényes honlapja az illetőnek. Hallgassunk megérzéseinkre is, hogy mennyire szimpatikus az illető mondjuk a fotója vagy leírása alapján? Vannak nagy nevek a szakmában, akikhez nyugodtan fordulhatunk, mert tudásukkal, tapasztalatukkal felemelték az asztrológia minőségét és biztos, hogy nem nyúlunk mellé. Ők általában oktatnak is, nem csak elemeznek. Sok asztrológus az elemzés mellett további terápiás-gyógyítói végzettségekkel bír, ezért akár terápiás kezelésben is a segítségünkre tud lenni és ez megnyugvás a páciensnek is, mert ha szimpatikus neki az asztrológusa, akkor a további lépések is kivitelezhetőek nála. (kineziológia, meseterápia, ColorGenetics, családállítás, Aura-Soma terápia, Bach-virágterápia, előző életes utazás, mediáció azaz egyezségközvetítés, életmód tanácsadás, párkapcsolati tanácsadás, szexuálterápia, stb.)




Hogyan dolgozik?

Amint azt fentebb is írtam, csakis személyesen. Esetleg, ha a páciens idő vagy távolságbeli problémák miatt nem tud elfáradni hozzá, akkor skype-on, viberen, stb. Azért kell a személyes elemzés, mert a páciens testbeszéde, jelenléte, aurája, mimikája további segítséget ad az asztrológusnak elemzés során. Például egy Aszcendens pontosításnál a páciens járásából, öltözködéséből, kisugárzásából nagyon sok mindent leszűrhetünk. Fontos, hogy csak pontos születési dátummal dolgozik a jó szakember. Ha nem tudjuk teljesen pontosan a születési dátumunkat egy körülbelül 20 perces pontossággal, akkor korrigálni kell a képletet. Van olyan asztrológus, aki ezt különböző korrekciós számításokkal el is végzi nekünk. Ha nem kell olyan sokat korrigálni, akkor akár különböző kérdésekből is be tudja állítani a tengelyeket, ezzel megállapítva a pontos órát, percet. Ez főleg a különböző "jövőbe tekintő" módszerekhez fontos az asztrológusnak, illetve ha Aszcendensünk pont határon van.

Minőségi elemzés és kérdés megválaszolás csak nyugodt légkörben és megfelelő időráfordítással lehetséges. A jó asztrológus nyugodt, intim lakásban, helyszínen vár minket és legalább egy másfél órát rászán az elemzésre. Nem fog minket fél óra után hazaküldeni.  A minőségi munka és ismerkedés nem intézhető el ennyi idő alatt. Ha a páciensnek még további kérdései vannak, arra is időt kell szánnia. Sőt, a találkozó elején bemutatkozik és elmondja, hogyan dolgozik és mi várható nagy vonalakban az elemzés során, mert emberileg így illik és mert lehet, hogy az lesz a páciens első látogatása egy asztrológusnál. Amit még kihangsúlyoznék, hogy kérdésekkel is visszaellenőrzi az elemzést. Mondjuk egy IV.ház vizsgálatánál megkérdezi hogy: "Jól látom esetleg, hogy úgy érezted kis korodban, hogy a szüleid sokat hagytak egyedül?" Ezáltal létrejön egyfajta önreflexió és csapatmunka a páciens és asztrológusa között. A képletünk nem fog tudni választ adni a neveltetésünkre, vallásunkra, nézeteinkre, éppen ezért fog visszakérdezni az asztrológus, ezzel megerősítést várva. Ő is tévedhet, de erre tökéletes a személyes találkozó, mert együtt tudnak a pácienssel kérdésről kérdésre haladni. Tehát összegezve: 
  • személyesen, esetleg viberen, skypeon dolgozik
  • megfelelő időráfordítással
  • intim, csendes környezetben
  • kérdéseket tesz fel önmaga ellenőrzésére
  • bemutatkozik
  • elmondja mi fog történni
Milyen tulajdonságokkal bír?

Nagyon sok kompetenciának kell megfelelnie egy jó asztrológusnak, hogy hathatós segítséget, önismereti képet tudjon nekünk adni vagy kijelölje a megfelelő terápiás utat a páciensnek. A teljesség igénye nélkül:

  • jó intuíció, megérzések
  • türelem, kitartás
  • jó emberismeret
  • alapos szakmai ismeret
  • kiváló kommunikáció 
  • tévedés belátásának képessége
  • folyamatos tanulás, önfejlesztés
  • nyitottság 
  • kérdezés képessége és alkalmazása
  • elfogadás
  • emberszeretet
  • jó hallgatóság
  • empátia, érzelmek és ezeknek a megfelelő kezelése 
  • tárgyilagosság, objektív látásmód
  • diplomatikus hozzáállás
  • előítéletektől mentes
  • pácienshez való alkalmazkodás képessége
  • élettapasztalat
  • titoktartás, bizalom
  • a másokon való segítés őszinte vágya
  • többi embernek a tisztelete
  • magabiztos, de nem öntelt
  • egyenlő partnerként kezeli páciensét
  • hitelesség




Milyen eszközöket használ?

Az asztrológus a mai modern világban már nem végez papír alapú számolásokat, hanem asztrológiai képletkészítő programokkal dolgozik, amik elvégzik helyette a képletfelállítást és -megjelenítést, valamint a szolár, primer direkció, tranzit és szinasztriai-hatások megjelenítését. Van olyan asztrológus, aki Tarot kártyavetéssel is foglalkozik és ha konkrét kérdéssel fordulunk hozzá, akkor nem csak a bolygókat vizsgálja, hanem húz mellé kártyákat. A Tarot kiegészíti az asztrológiát és segítheti a kérdések megválaszolását. Hasznos mankó, ha a szülött egy döntési helyzet előtt áll, a mozgató rugókra, tendenciákra kíváncsi és az asztrológus is duplán megerősítést kaphat általa. Nagyon sok híres asztrológus használja a kártyát egy-egy terápiás tanácsadás során. Ilyenek például: Hajo Banzhaf és Joanna Watters. Ezzel csak azt szeretném sugallni, hogy nem varázslat és hókusz-pókusz, ha az elemzés során előkerül a Tarot kártya valamelyik típusa. Ezen kívül, ha az asztrológusunk egyéb gyógyítói-terápiás végzettséggel bír, akkor természetesen további eszközöket is segítségül hívhat a probléma feltárásához és megoldásához. Mindenesetre egy biztos: az alapvető problémáink, elakadásaink, lelki blokkjaink, karmikus múltunk és feladatunk, gyerekkorunk, szüleinkkel való viszonyunk és tulajdonságaink mind-mind látszanak a születési képletünkben. Kiváló diagnosztikus és önfeltáró eszköznek tekintheti mind a páciens, mind az asztrológus. 



A következő részben arról fogok írni, hogy milyen az ideális páciens, aki asztrológushoz fordul. 


Szerző: Villányi Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése