2015. november 30., hétfő

2015.12.05: Vénusz a Skorpióba lép: " A nőiesség transzformációja"


2015. december 5-én a Vénusz bolygó belép a titokzatos Skorpió csillagjegybe és más minőségeket hoz el, mint a Mérlegben töltött időszaka alatt.



A Vénusz bolygó a Mérleg és a Bika jegyben uralkodik, a Skorpióban ellenben nem érzi olyan jól magát, asztrológiai nyelven rangvesztésben van. Nem tudnak a könnyed, vénuszi energiák olyan nagy felületen megnyilvánulni, mivel a Skorpió fix minőségű víz jegy. Szimbolizálja a titkokat, mágiát, bűnt, szexualitást, gyógyítást. Ha egy női alakot kellene rendelnem ehhez a konstellációhoz, akkor a végzet asszonyát választanám, aki akár a mágiát is latba veti, hogy magához kösse vágyai tárgyát. A Vénusz jelképezi a vágyaink, érzéseink, pénzhez való viszonyunk, ízlésünk, művészetekhez való érzékünk, társaskapcsolatokon belüli viselkedésünk és az, hogy hogyan csábítunk. A Skorpió zodiákusban nem fedi fel vágyai személye előtt egyértelmű vonzalmát, de nagyon erős hatást gyakorol a másik nemre szuggesztív és birtokló, magnetikus kisugárzásával. Nem ismerkedik olyan könnyeden és tudja, hogy kit és mit akar, konkrét lépéseket tesz, nem hezitál. Kihívóan, csábítóan öltözködik, előnyben részesíti a fekete és piros színeket vagy a vörös és fekete hajat. A hűséget megköveteli és a szerelmi árulást, ha úgy érzi, megtorolja. A Skorpió a szélsőségek és transzformációk jegye, tehát azt szimbolizálja, hogy a nőiességünket fel kell hozni a mélyből, az elhalt részeket, félelmeket el kell engedni. A Vénuszi energiák itt nem működnek olyan könnyeden. A Skorpió elakadt lelki témákat és lefojtott energiákat, sérelmeket is jelöl.  A következő kérdések, témák tartoznak még ide:

  • Mennyire vagyok elégedett a testemmel?
  • Tabuként vagy természetes tényként kezelem-e a szexualitást?
  • Társul-e bármilyen szégyenérzet a szexuális tapasztalásaimhoz?
  • Hogyan kezelem a szerelmi csalódásokat, vereségeket?
  • Folyamodok-e bármilyen manipulációhoz, hogy megkapjam a kiszemelt férfit, nőt?
  • Mennyire birtoklom a másikat a szerelemben?
  • Mennyire akarunk testi-lelki függőséget kialakítani szerelmi partnerünkkel?




Már láthatjátok, hogy Skorpióban tartó utazása alatt szeretjük a csábítást némi manipulációval fűszerezni és nagyon mély vonzalmakat vagyunk képesek megélni, egészen a szeretlektől a gyűlöllek széles skáláján mozoghatunk. Fellángolhat bennünk az erős féltékenység vagy birtoklás.  Próbáljunk meg ezen egy hónap alatt nőiességünkben önvizsgálatot tartani a fenti témakörökben. Kiváló időszak, hogy szembenézzünk gátló félelmeinkkel és elengedjük ezeket. A Skorpió zodiákushoz tartozik az altesti régió, gát, vastagbél, végbél, belső nemző szervek, így ezekre figyeljünk ebben az időszakban, nőknél a felfázás télen amúgyis gyakori probléma. 

Ez az állás december 30-ig tart. 


Szerző: Villányi Andrea



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése