2015. november 21., szombat

Az Aszcendens szerepe I. rész

Egy korábbi bejegyzésemben már volt róla szó, hogy mi a különbség a Nap jegy és az Aszcendens között. Ez alkalommal ráfókuszálunk az Aszcendensre és átvesszük a jelentéseit.



Az Aszcendens a születésünk pillanatában a keleti horizonton megjelenő csillagjegy, másik nevén felkelőjegy. Körülbelül 2 órát tartózkodik egy zodiákusban és fontos a születés földrajzi helye is. A képletünknek az Aszcendens lesz a kiinduló pontja, de nem győzöm itt is hangsúlyozni, hogy fontossága ellenére az egész képletet egyben kell értelmezni, vizsgálni. Az Aszcendens a következő jellemzőinkre ad utalást:
  • fizikai testünk a külvilágban
  • viselkedésünk a külvilág felé
  • amilyennek a külvilág lát minket
  • betegséghajlamaink 
  • elmeszerkezetünk
  • ideális társunk-Te
  • erősségeink
Elmeszerkezet alatt azt értem, amit otthonról hozott a szülött és amilyen mintával azonosult fejlődése során. Ez csapda is tud lenni, mert ha valamivel nagyon azonosulunk, esélyt sem adunk magunknak más élményekre. Az elmeszerkezet a szülött szubjektív megélése és érzékelése szüleiről, tehát nem biztos, hogy valóban így is viselkednek. Ezzel mindenképp lesz feladata élete során. A szembesülésnek pedig a legkönnyebb módja, ha párként, barátként, kollegaként kívülről bevonzuk azt, aki tükröt tart nekünk és ezáltal segíti Aszcendensünk fejlesztését. Az Aszcendenst módosíthatja az első házban álló bolygók milyensége, az Aszcendenst érő fényszögek és ha az Aszcendens után még egy jegy található. Nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb Aszcendens, mind a 12 zodiákus egyenlő. Betegséghajlam alatt azt értem, amilyen testrész és szerv a szülött élete során megbetegedhet, ha nem tartja karban. Nem evidens, hogy érződni fog, de érdemes az Aszcendens jegye szerinti testrésznek megfelelő szűrésre menni időközönként, illetve ha gond van vele, azonnal felkeresni az orvost.

Nézzük az első három Aszcendens jellemzőit a fenti szempontok alapján.

Kos Aszcendens 

Uralkodó bolygó: Mars

Fizikai test jellemzői: szúrós tekintet, feszes, izmos test, általában nem olyan magas, ék alakú fej és a nőknél is férfias kinézetet eredményezhet. Gyakran visel piros színt. Arca határozott, olyan érzésünk lehet, hogy bármelyik pillanatban robbanhat. Ritkán hízik el. 

Viselkedése: Nem az a kedveskedős, dícsérgetős típus. Határozott, harcias, szeret versenyezni, jönni-menni, könnyen lelkesedik, de könnyen fel is adja a dolgokat.

Erősségek: Fizikai munka, nagy tűrőképesség, határozottság, férfiasság, bátorság, döntésképesség és a mások mellett való kiállás. Sportban jeleskedhet. 

Betegséghajlam: Fejjel, foggal, vérrel, férfi nemi szervvel, erekkel, epével kapcsolatos problémák. 



Elmeszerkezete: Az örök agglegény, hajadon, aki nehezen kötelezi el magát, mert otthonról nem biztos, hogy egy olyan apa képét hozta, aki meg tudott állapodni és megélte önmagát. Lehet, hogy az apa nem tudta a családot irányítani. Konzerválja magát az örök magányos farkas szerepbe. 

Feladata: Meghallgatni a másik embert is, elmélyülni emberi kapcsolatokban, kapcsolódni a külvilághoz. Kitartani az elkezdett feladatok mellett. Megállapodni egy ember mellett. Gondolkodnia kell, mielőtt cselekszik. Erejét, energiáját kontroll alatt kell tartania. Párkapcsolatában a toleranciát, kompromisszumokat elsajátítani. 

Ideális társ: Egy Mérleg érdekeltségű társ, kollega, barát, mert a Mérleg a vele szemben lévő zodiákus. Tőle tanulhatja a legtöbbet kompromisszumról, párkapcsolatról és odaadásról valamint arról, hogy a dolgokat ésszel is meg lehet oldani, nem csak erővel. 

Bika Aszcendens

Uralkodó bolygó: földies Vénusz

Fizikai test jellemzői: Robosztus, lassabb mozgású, esetleg nagyobb darab emberek. Kerekebb arc, áll. 

Viselkedése: Szereti az anyag biztonságát, nehezen adja fel a dolgokat, és féltékeny, birtokló lehet. Ugyanakkor hűséges, kitartó és megbízható. Jól ért a pénzhez, művészeti hajlama lehet. 

Erősségek: Megbízhatóság, hűség, kitartás, szívósság, háziasság, stabilitás, pénzügyi érzék, esztétikai érzék, családközpontúság. Művészeti téren jeleskedhet. 

Betegséghajlam: torok, mandula, nyelv, nyelőcső, nyirokmirigyek betegségei. 



Elmeszerkezete: Mivel otthonról azt a képet hozhatja, hogy a fizikai dolgok fontosak, de az érzelmi-szellemi közeg nem volt olyan erős, ezért arra programozza elméjét, hogy "megvárja" szüleit és konzerválhatja magát ebbe az állapotba. Emiatt nehezen változtat és érzelmeit nem engedi felszínre törni. 

Feladata: Felfedezni a szellemi-érzelmi szférákat, bátran lépni az új dolgok irányába és értékelni önmagát. Így enyhülhet a birtoklási vágy is. Elfogadni, hogy az életben semmi sem biztos, csak a változás maga. Anyagi javak halmozásáról lemondani és a szellemi tudást gyarapítani.

Ideális társ: Egy Skorpió érdekeltségű társ, kollega, barát, akitől megtanulhatja az érzelmi mélységet, a bátorságot, és a dolgok elengedését, a túlélés fortélyait. 

Ikrek Aszcendens

Uralkodó bolygó: levegős Merkúr

Fizikai test jellemzői: Hosszú végtagok, állon lehet Merkúr gödör (lásd lentebb Sandra Bullock képén), gyermeki kinézet, csillogó, érdeklődő szemek. A nők lehetnek fiúsak, a férfiak pedig femininek is egyszerre, mivel a Merkúr a gyermek archetípusa az asztrológiában. Könnyed, gyors mozgású.

Viselkedése: Érdeklődő, cseverészős, nyitott, figyelme mindig kifelé irányul. Könnyen alkalmazkodik és mozog. Társaságban érzi igazán jól magát, nem szeret egyedül lenni. A dolgokban nem szívesen mélyed el. Kettős természetű.

Erősségek: Kiváló kommunikáció, gyors tanulás, improvizálás képessége, színészi hajlamok, talpraesettség, emberközpontúság, logikus gondolkodás, érzék a kereskedelemhez. Kommunikációs, nyelvi területeken jeleskedhet.



Betegséghajlama: Karok, kezek, vállövek, tüdő, csecsemőmirigy, légcső betegségei.

Elmeszerkezete: Mivel a szülő és közte vagy nagy a korkülönbség vagy nagyon kevés, így a gyerek úgy érzékeli, hogy nincs meg a kellő távolság közte és a szülei között. Az is előfordulhat, hogy a szülők nem voltak teljesen felkészülve a családalapításra, ezért a szülött "bevárja" a szüleit és nehezen nő fel. 

Feladata: Felnőni és megindulni az életben, elmélyedni a dolgokban. Nemi jellegeknek megfelelően viselkedni. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz családja, de valószínűleg később állapodik meg és ez feladat is számára. Őszinte kommunikáció és viselkedés. 

Ideális társ: Egy Nyilas érdekeltségű társ, kolléga, barát, akitől elsajátíthatja a szellemi egységben látás és jóság képességét. Mellette felengedhet a túlzott analizáló gondolkodása és együtt nagy tervezésekbe foghatnak. Az őszinteséget is tanulhatja partnerétől. 


A következő bejegyzésben folytatjuk a többi Aszcendenssel. 



szerző: Villányi Andrea



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése