2015. november 10., kedd

2015.11.11 - Újhold a Skorpióban - "Darth Vader halála"

Holnap élesedik be az Újhold a Skorpióban, amikor is a Nap és a Hold együttállásba lesznek A Hold ilyenkor kerül a legközelebb a Naphoz, kitakarja. Ezáltal jöhet létre akár Napfogyatkozás is. 



A plusz izgalom a történetben, hogy a Merkúr is csatlakozik a Holdhoz és Naphoz, ezáltal egy hármas bolygó együttállás jön létre a Skorpió zodiákusban, asztrológiai nyelven "stellium".

Újholdkor nagyon erős energiák születnek. Alkalmas időpont például új vállalkozásba, hobbiba, sportba kezdeni, de méregteleníteni is hatékonyan lehet. Ilyenkor a sebek gyorsabban gyógyulnak, erősebb a regenerálódó képességünk. Érdemes lelki gyakorlatokat is végezni, meditálni és átgondolni mi az a félelem, harag, düh, neheztelés, amit még nem tudtunk elengedni, átalakítani. Jót tud tenni egy masszázs, testünk átradírozása, gyógyteák kortyolgatása is.

Mivel az Újhold a Skorpió jegyében jön létre és maga a Skorpió a transzformáció, elengedés, gyógyítás, félelmek, halál, mágia, bűn, titkok, újjászületés analógiája, most hatékonyan regenerálódhatunk lelkileg, egy minket már rég óta visszahúzó lelki blokkból. Jobban rálátunk saját működésünkre is, saját gyenge pontjainkra, amikoris úgy érezzük "más" irányít minket. Leszűrhetjük a tanulságokat és előre lendülhetünk.



 Amikor az Újholdra gondoltam, nekem Darth Vader és Luke Skywalker kapcsolata jutott eszembe. A történetükben minden benne van ami  lelki blokkokat és végül a leszűrt tanulságok által elért újjászületést szimbolizálja. 

Luke Skywalker előtt titok volt, hogy apja Darth Vader maga. Legnagyobb félelme az volt, hogy egy napon meg kell kűzdjön saját apjával. Luke-kal ellentétben Anakin Skywalker hagyta, hogy az a félelme vezesse, hogy elveszítheti kedvesét. Mindent kontrollálni akart, ezért átállt a sötét oldalra és fals ítéleteket hozott. 

Mivel Darth Vader egyedül nem tudott újjászületni, ebben fia volt a segítségére megbocsátásával, segítség nyújtásával és szeretetével. Így már méltón halhatott meg.


Azt hiszem érzitek a tanulságot. Ideje saját blokkjainkkal szembesülni, és a legjobb alkalom érkezett el, hogyha ezeken dolgoztunk vagy dolgozunk, akkor újjászülethessünk szabadon, félelem, harag, düh mentesen. Most hatékonyan tudunk másoknak is segíteni ebben a feladatban. 

Mindnyájunkban van egy sötét és egy fényes oldal, a kérdés az, hogy mit kezdünk ezzel és mire használjuk. Ez a bolygóállás olyan mint egy éles szem, ami rálát saját és mások működésére egyaránt. Ebben a Merkúr támogat minket. Segíthet a fenti kérdésekre megtalálni a választ és a helyes úton elindulni immáron megújult erőkkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése