2015. november 28., szombat

Milyen az ideális kliens?


Az előző írásomban körüljártuk, hogy milyen a jó asztrológus, most arról fogok írni, hogy milyen az ideális kliens, aki asztrológushoz fordul elemzésért.




Nagyon hangsúlyos, hogy komolyan álljunk hozzá az asztrológiai elemzéshez, mert rövidebb leírásokat találunk magunkról a különböző ingyenes horoszkóp készítő weblapokon is. Ha ennél többet szeretnénk magunkról vagy a jövőbeli lehetőségeinkről megtudni, esetleg a párunkkal közösen szeretnénk elemzést készíttetni, akkor már érdemes egy szakavatott asztrológust felkeresni. Fontos a türelem, olyan szempontból, hogy a jó asztrológust meg kell találni. Mivel nagyon sok az ál "asztrológus" manapság, akik csak meggazdagodni akarnak, így nekünk is körültekintőnek kell lenni a kereséskor. Tehát az ideális kliens első körben türelmes, kitartó és utánajár a témának vagy akár több szakembert is meglátogat. Nem mindegyikünknek lesz ugyanaz az asztrológus szimpatikus. 

Fontos meghatároznunk, hogy mi a célunk az elemzés kérésekor. Párkapcsolati elemzést szeretnénk vagy esetleg az elkövetkezendő évünk lehetőségeire vagyunk kíváncsiak? Konkrét lelki problémánk van és ezt szeretnénk a képletünkön át megnézetni? Karmikus feladatunkra vagyunk kíváncsiak? Esetleg személyiségünk erősségeit és gyengeségeit szeretnénk megtudni? Karrier lehetőségeink és erőforrásaink izgatnak minket? Netántán csemeténk képletét szeretnénk kifürkészni? Bárhogy is legyen, jó ha konkrét céllal állunk az asztrológus elé, hogy ő is tudja milyen típusú elemzést kell készítsen és milyen típusú problémával, kéréssel áll szemben. 

Kiemelném az időráfordítás fontosságát. Szánjunk időt az asztrológussal való találkozásra, ne kapkodjunk és lehetőleg ne két randevú közé ékeljük be a konzultációt. Egy nyugodt napot egyeztessünk le találkozó gyanánt és körülbelül másfél órával számoljunk, persze ez asztrológus függő valamint az utazás ideje is nagyban befolyásolja majd. Tehát a jó kliens kipihent és nem rohan. 


Meghatározó, hogy hogyan értelmezzük, amit az asztrológus a képletünk alapján mond és konzultáció idején mennyire vagyunk befogadóak, nyitottak az elhangzottakra. Lehet, hogy azonnal nem adunk majd igazat a másiknak vagy bántásnak vesszük amit mond, de érdemes türelmesen végighallgatni és nem hárítani egyből. Tehát legyünk nyitottak és elfogadóak az asztrológus felé, majd utána mérlegeljük az elhangzottakat. Az elemzés értünk van, minket szolgál és a fejlődésünket, még akkor is ha nem azt halljuk, amit szerettünk volna. Nem célja az asztrológusnak, hogy megalázzon vagy megbántson minket. Legyünk nyitottak a másik felé!

Következő tanácsom, hogy ne hallgassunk el semmit a szakember elől, mert nem fog tudni olyan pontos elemzést, tanácsot adni, sőt, lehet, hogy pont egy Aszcendens pontosítás sikerességét gátoljuk meg azzal, ha fontos családi, magánéleti információkat rejtegetünk. Az asztrológust köti a titoktartás, tehát biztosak lehetünk benne, hogy az ott elhangzottakról senki más nem fog tudni. Legyünk bizakodóak és őszinték! Nem kell szégyellni semmit, egy jó asztrológus nem ítélkezik, ahogy arról az előző írásomban volt szó. 

Ha valamit nem értünk az elemzés közben, nyugodtan kérdezzünk az asztrológustól. Nem kell csendben végigülni az elemzést, ha valami nem világos. Mindenképpen beszéljük meg a kérdéses pontokat, hiszen neki is érdeke, hogy elégedetten távozzunk. 

Olyanról is hallottam már, hogy végig a kliens beszélt és szinte ő maga akarta a saját képletét kielemezni a konzultáció alatt. Ez sem jó taktika. Nem azért szánunk időt, pénzt egy asztrológusra, hogy utána ne hagyjuk őt szóhoz jutni. Hallgassunk végig türelmesen és higgyük el, hogy tudja mit beszél. Ellenkező esetben nyissunk asztrológiai praxist vagy iratkozzunk be egy tanfolyamra, mert az asztrológia valóban izgalmas. :) 



Nem kínos segítséget kérni és megkérdezni az asztrológust az elemzés végén, hogy tud-e nekünk jó terápiás szakembert vagy módszert javasolni, amennyiben szükségét érezzük és nem csak egy sima elemzést kértünk.  Nehézségeink elfogadása és a segítség kérése sosem gyengeség, hanem erősség. A jó szakember biztosan nem fog minket elítélni, sőt örülni fog, hogy nyitottak vagyunk a lelki fejlődésre. Az asztrológusok szeretik a kiegyensúlyozott embereket. ;) 

Érdemes az elemzés végén visszajelzést adni az asztrológusnak, abból sokat profitálhat szakmai fejlődéséhez. Nyugodtan mondjuk el véleményünket, meglátásainkat a megfelelő kommunikációval. Lehet, hogy meg fogja kérdezni tőlünk, hogy mit gondolunk és hogyan éreztük magunkat. 

Sok ember abba a hibába esik, hogy az elemzés után teljesen azonosul az elhangzottakkal és magabiztosan közli hogy: "Azért vagyok büszke jellem, mert az asztrológus is megmondta, hogy Oroszlán az Aszcendensem." Az elemzést ne arra használjuk fel, hogy a gyengeségeink tápláljuk, hanem hogy a berögzött mintáinkat elengedjük és az erősségeink pedig kiaknázzuk. A képlet egy kibillentségi mutató is, azon kívül, hogy láthatjuk benne pozitív tulajdonságaink és lehetőségeink egyaránt. Kérdés az, hogy ki hogyan használja az elhangzottakat a saját életében. Találjuk meg a megfelelő arányokat! 

Amennyiben viszont valami oknál fogva nem tudunk elfáradni a konzultációra, illik időben értesíteni az asztrológust, hogy ne várjon ránk feleslegesen. Tiszteljük meg a másikat az alapvető etikettek betartásával, akárcsak egy üzleti találkozó esetében. Ne raboljuk a másik idejét feleslegesen és bánjunk úgy a másikkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak. 

Összefoglalva az ideális páciens jellemzői:

  • türelmes
  • tudja, hogy milyen elemzést szeretne
  • kipihent
  • figyelmes
  • kitartó
  • utánajár a dolgoknak
  • tud hallgatni 
  • tud és mer kérdezni
  • őszinte, bizalmas
  • időt szán az elemzésre
  • nyitott és elfogadó
  • önkritikai érzékkel bír
  • visszajelzést ad
  • mer beszélni az életéről
  • az alapvető etikettet betartja
  • mer segítséget kérni
  • nyitott a fejlődésre
  • nem hagyja, hogy a képlete irányítsa
A végére pedig jöjjön egy idézet: 

"A bölcs uralkodik csillagain" /Szepes Mária/



Szerző: Villányi Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése