2015. november 18., szerda

Jupiter a Szűzben - Te mit aratsz le?


Folytatjuk a lassú mozgású planéták aktuális állásáról szóló bejegyzéseket, a következő bolygónk a Jupiter. 2015 augusztusában lépett be a Szűz jegyébe és egészen 2016 szeptemberéig fog itt tartózkodni.




Mint már arról írtam, a Jupiter a Nyilas zodiákus bolygója, így ide tartozik a hit, remény, bőség, ajándékok, jóindulat, szellemi értékek, szerencse, külföld, távoli utazások egyaránt. Alakja egy 50 feletti bölcs tanító, szellemi vezető. Kifele felfele tartó energiát jelent. 

A Szűz zodiákus bolygója a földies Merkúr. A Szűz csillagjegyhez soroljuk a 6. házat, a betegségeket, szerzett karmát, aprólékos munkákat, precizitást, gyakorlatiasságot, tervezéseket, gyógyítást, takarítást, aratást, betakarítást, racionalitást, kritikát, kishitűséget.

Amennyiben a két analógia találkozik egymással, ott a Szűz racionalitást, kereteket, mértéket ad a Jupiternek. Ugyan nem annyira előnyös állás a Jupiter számára, de a Szűz pozitív értékei itt megnyilvánulhatnak. 

A Jupiter az Oroszlán zodiákustól magával hozta az önbizalmat, a megszerzett javak szétszórását. Tehát a Szűzbe lépve megnézhetjük, hogy mit tudunk learatni és gyakorlatiasan hasznosítani terveinkhez és életünk gördülékenyebbé tételéhez. 



Ezen időszak alatt a mindennapi életünkben segíti a rendrakást és az egészséges, ésszerű életmód kialakítását, amikkel terveinket valóra válthatjuk. Értékeli az erőbefektetést egészségünk és fizikai jólétünk megtartásában. Segíti, hogy a pénzügyi kiadásainkat kordában tudjuk tartani. A hasznos tudás megszerzése könnyebben megy ezen időszak alatt, tehát érdemes gyakorlat orientált képzésbe kezdeni. Minden precizitást igénylő feladat most könnyebben megy és a Szüzekre jellemző önbizalomhiány és kritikusság is lazulhat. Az is lehet, hogy munkakörülményeinkben javulás áll be vagy összeszedettebben tudunk haladni projektjeinkkel, most lehozhatjuk azokat a fizikai síkra. Sikerrel vehetünk részt szakmai továbbképzéseken is.  A különböző terápiás lehetőségeket is sikerrel próbálhatjuk ki, mint például gyógyteák vagy gyógyfüvek alkalmazása. A mérték a Szűz csillagjegynek alapvető, így fontos, hogy ezekkel a terápiákkal se essünk túlzásba és ne beszéljünk be magunknak tüneteket. Most kezdjünk bele fogyókúrába is, mert nagyobb eséllyel tudjuk megreformálni étkezési szokásaink. Mivel ide sorolhatjuk a környezetvédelmet és tudatosságot is, így ezen területeken is fejlődhetünk mint például szelektív hulladékgyűjtés vagy napelem felszerelése, menhelyeken való besegítés, káros alapanyagok kiiktatása háztartásunkból. 

Egyéni képletben nézzük meg, hogy melyik házunk kezdődik Szűz csillagjegyben illetve, hogy eredetileg hol áll a képletünkben a Jupiter, mert ezen házakat fogja összekapcsolni a fenti hatásokkal. Valamint amelyik házunkban áll most a Szűz Jupiter, azokat a témákat viszi el a Nyilasban kezdődő házunkba. 

A jelszó: Többet ésszel, mint erővel!


szerző:Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése