2015. november 16., hétfő

Plútó a Bakban - Mit üzen?


Mivel sokan olvastátok a Nyilas Szaturnuszról szóló bejegyzésem, így most írok a Plútó Bakba lépéséről is.




A Plútó a Bakba lépett még 2008. 11. 26-án és egészen 2024 végéig fog itt tartózkodni. Annyira lassú mozgású bolygóról beszélhetünk, hogy az 1930-as felfedezése óta még nem ért körbe a zodiákuson. Amikor felfedezték éppen a Rák csillagjegyben haladt. Jelenleg a Bakban van, tehát nem tapasztaltuk még meg a hatását a Vízöntő, Halak, Kos, Bika, Ikrek zodiákusban. Ezeket csak megközelítőleg tudjuk leírni. 

Hatását nézve megvizsgálhatjuk az egész társadalomra vetítve, de egyéni képletben is fontossá válik. Generációs bolygóról beszélünk, mert a 2008-2024 között születettek képletében található meg vagy lesz megtalálható, mert sokan még meg sem születtek közülük.

A Plútó a Skorpió zodiákus bolygója. Mitológiai alakja Hádész. Transzformációt, mélyből a magasba jutást, lefojtott energiákat, újjászületést, halált, lelki válságokat, gyökeres átalakulást, elengedést, titkokat, birtoklást, bűnt, szexualitást, mágiát jelöl. Szimbóluma a főnixmadár, ami poraiból feltámad.

A Bak zodiákus bolygója a Szaturnusz. A Bak hiányt, kontrollt, időt, karmát, lemondást, anyagot, struktúrát, akadályokat jelöl. Ezek karma szinten, olyan hiányok is lehetnek, amiket már több életen át megéltünk és szinte elfogadtuk.

Akinek a képletében a Plútó a Bakban található (2008 után születettek) elmondható, hogy sok életen át nem tudott az ambíciói és vágyai szerint kiteljesedni, esetleg élettere beszűkült vagy lerombolták. Az illető kettős személyiség lehet, mert a szenvedélyes és szélsőséges Plútó itt találkozik a befele húzódó és hideg Bak tulajdonságokkal. Gyors amplitúdójú megéléseket adhat a szülöttnek, főleg azon a területen, ahol a képletében áll.




Mivel a Plútó a Nyilas zodiákusból érkezett meg 2008-ban a Bakba, már ott lehetett érezni, hogy a Nyilas témákat fogja átkötni a Bak témákba. Generációs-társadalmi-globális kérdéseket feszeget, hiszen lassú mozgású bolygóról beszélünk. A hit, a politikai rendszer, a szellem ideológia kérdései érkeztek meg most a Bak időszakba. A Bakban levő periódusa alatt arra sarkallja az emberiséget, hogy alakítsa át a meglévő pénzügyi és anyagi, hatalmi, politika rendszert, a pénz fontosságát, az anyag birtoklásának elsődlegességét. Más értékekre lesz szükség, mert a mostani anyag alapú rendszer összeomlóban van. Ezt jól mutatják a háborúk, terrorcselekmények és a Föld ásványkincseinek és energiahordozóinak kiapadása. Az egész társadalmi-gazdasági rendszert más alapokra kell helyezni, le kell rombolni. Ha nem tesszük, akkor a Plútó majd rákényszerít minket. Érdemes lenne magunktól cselekedni és felülvizsgálni ezeket a témaköröket, nehogy radikálisabb lépésekre legyen szükség. A hatalmi-politikai rendszert, amit a vezetők az emberekre erőltettek már nem lehet tovább tartani. Ezt jól mutatják a vallások nevében indított fanatikus támadások, merényletek, amik szintén Plútói-szélsőséges megélések, reakciók. 




Mit kellene tenni globális szinten?

A Föld és környezetünk megóvására lépéseket eszközölni, tehát megújuló erőforrásokat alkalmazni. Az anyag, pénz és hatalom felhalmozásáról lemondani. A politikai-hatalmi rendszer teljes átalakítása válik szükségessé. A lélek felé kellene fordulni a külsőségek és hatalmi játszmák helyett. Az ezoterikus tanok jogosan egyre nagyobb teret hódítanak és éppen ezért a lelki-szellemi életre kellene koncentrálni és azt felépíteni, táplálni. Az intim emberi kapcsolatokat választani, a külvilági törtető események és életmód helyett. Ezt a Nyilas Szaturnusz is sugallja, erről az előző bejegyzésben írtam nektek. Fel kellene vállalni az okozott károkért a felelősséget és viselni a következményeket. Vallási kérdésekben elfogadni és kinyilvánítani, hogy minden egy és minden vallás egy tőről fakad.  Tisztelni a másik kultúra hitét és nem háborúzni. Gyógyítói kérdésekben a holisztikus gyógyítást kellene előnyben részesíteni, tehát az egész embert egyben szemlélni. Amennyiben ez a változás nem megy végbe, még ha veszteségeket is hoz, akkor még nagyobb tanítások, csapások jönnek a Plútó által. Radikális, mélyreható, gyökeres változtatások kellenek. A felszínes megoldások nem sokat segítenek. Mindenki át tudja gondolni, hogy életében mivel tudna ehhez hozzátenni. 

A 2008 után születetteknek később (hiszen még csak maximum 7 évesek) meg kell vizsgálni az önmegvalósítás kérdését és hogy mennyire nyomják el önnön céljaikat, vágyaikat, szenvedélyes megéléseiket. Sajnos a második világháború idején nagyon összekuszálódtak a dolgok. A férfiak elmentek harcolni, míg a nőknek itthon kellett férfiként és mindentudóként helytállni és nem volt ideje senkinek sem az önmegvalósítással foglalkozni. Ez kihat az utána levő generációkra is, tehát a most felcseperedő (Bak Plútós) gyerekekre egyaránt.

Ha egyéni képletünkben szeretnénk a tranzit Bak Plútó hatását megvizsgálni, akkor meg kell néznünk a Skorpióban és Bakban kezdődő házunkat, mert a kettőt fogja összekapcsolni. Valamint a születéskori Plútónkat köti össze azzal a házzal, amelyben most a tranzit Bak Plútó halad egészen 2024-ig. 



Szerző: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése