2015. november 7., szombat

Párkapcsolati asztrológiáról röviden

Amikor az asztrológus két ember születési képletét összeveti, azt hívjuk szinasztriai elemzésnek.
Sokan kérdezik, hogy „én Kos vagyok, párom Nyilas, akkor most összeillünk?” Sajnos ez nem ilyen egyszerű és szakképzett asztrológus erre a kérdésre nem is válaszol. Fontos, hogy pontos születési óra, perc és hely szükséges az elemzéshez.


Párkapcsolati elemzést igazán akkor javaslom, hogy kérjetek, amikor már a kapcsolat kiforrta magát és jó pár hónapja tart, akár megtörtént az összeköltözés is. Meglátásaim szerint addig felesleges elemezni, mert tartósabb együttélés és együtt töltött idő után érződnek csak a Nap és a Hold illetve egyéb lassú mozgású bolygó hatásai, illetve ezzel kerülendő, hogy az elemzés befolyásolja a kapcsolat alakulását.
Amíg még tart a randevúzás folyamata, addig főleg a Mars és Vénusz fényszögkapcsolódások fontosak és érezhetőek illetve az Aszcendensek, mint a külvilág előtt megjelenő testünk, személyiségünk, elmeszerkezetünk.

Én néhány bolygó esetében azt vallom, hogy jobb ha rossz a fényszög, mintha nem lenne. Szinasztriában egy szembenállás, kvadrát nagy kihívásokat ad, melyek éltetik a kapcsolatot, de ez függ attól is, mely bolygók kapcsolódnak.


A teljesség igénye nélkül nézzünk pár kiragadott variációt:

Aszcendens-Aszcendens szembenállás: egyik legideálisabb, legerősebb vonzalom. A két személyiség kiegészíti egymást, erős vonzalommal jár és szimpátiával.

Nap-Hold fényszögkapcsolatok: házasságnál, együttélésnél gyakori. Legjobb, ha a férfi a Nap és a nő a Hold, mert akkor a férfi egója, szelleme találkozik a női érzelmekkel, tudatalattival.

Vénusz-Mars kapcsolata: Ő felel a testi vonzalomért, nagyon fontos, ez adja a szikrát és a szenvedélyt.

Jupiter kapcsolata a másik fél Jupiterjével/egyéb bolygóival: házassághoz, törvényesítéshez nagyon kedvező! (Jupiter: törvény, hit, házasság, bőség, szerencse)

Aszcendens-Nap szembenállás: hasonló, mint az Aszcendensek szembenállása, nagyon gyakori házasságjelölő.





Hold-Hold kapcsolata: hosszú távú kapcsolatokban gyakran láttam már harmonizáló Holdakat. A férfi anya és feleség képe találkozik a nő saját feleség és anya képével.

Felszálló Holdcsomópont-személyi jelölő (Nap, Hold, Mars, Vénusz, Aszcendens) harmónikus kapcsolata: A bolygó támogatja a Holdcsomópont ezen életbeli karmikus küldetését.

A Szaturnuszról elmondhatjuk, hogy sok esetben gátlást, akadályt hoz, ugyanakkor nagyon erős kötést és felelősségteljes hozzáállást, alapokat, struktúrát, összetartozást is tud adni a kapcsolatnak és biztosítja a hosszú távú tanulási folyamatokat egymástól.

Merkúrok kapcsolata: fontos a jó és zökkenőmentes kommunikációhoz és problémamegoldáshoz. Ha nem harmonikus a fényszög gyakorivá válhatnak a félreértések, viták.

A Plútó kapcsolatai csiki-csuki játszmákat, birtoklást, féltékenységet, de nagyon mély vonzalmat is generálhatnak.

Az Uránusz fényszögkapcsolatai a hirtelen eseményeket, izgalmakat hozzák el nekünk, de gyakran nem tart sokáig a kapcsolat, vagy megszakad, esetleg újraindul.

Érdemes megnéznetek az elemeket is. Például ha az egyik személy főleg tűz érdekeltségű, érdemes levegő vagy tűz érdekeltségű partnert választania.




Természetesen ezek a folyamatok ösztönösen mennek végbe, nem lehet megtervezni előre. Nagyban függenek a fenti hatások a személyektől is. Lehet, hogy az egyik pár bevállalja a Szaturnusz tanításait, míg a másik pár inkább az elválás mellett dönt ugyanabban a szituációban.

Amit még kiemelnék, hogy a szülött saját képletében levő alap fényszögekből indulunk ki mindig, hiszen a párkapcsolatot is csak magunkon keresztül érzékelhetjük. Tehát ha nekem van egy Nap-Hold kvadrátom, azt nem „feledteti” el a szinasztriában megjelenő Nap-Hold trigon.

Örök tanulság, először magunkon dolgozzunk, utána harmonizálódhat a kapcsolat vagy jöhet el a szerelem az életünkbe. Ami belül van, az megjelenik kívül is vagy ami belőlünk hiányzik, azt gyakran a társ formájában próbáljuk pótolni.


Nektek mi a tapasztalatotok a kapcsolódásokat illetően? Mivel egészítenétek ki a fentieket?

Szerző: Villányi Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése