2015. november 19., csütörtök

Jó vagy rossz bolygóállás? - Tévhitek

A minap kérdezte meg tőlem egy kedves barátnőm egy aktuális bolygóállásról, hogy akkor az most jó vagy sem. Mivel ez nem az első ilyen kérdés és valahol teljesen jogos is, így szeretnék erről írni.



Ilyen, hogy jó vagy rossz bolygóállás nem létezik. Nem szeretném, ha bárki bedőlne ilyen buta cikkeknek, hiedelmeknek vagy akár olyan asztrológusnak, aki ilyet mond neki. Természetesen ezek a mondatok a bulvárasztrológiának is köszönhetőek, ahol nincsenek megfelelően tisztázva.

Első kérdés, hogy mit értünk jó és rossz alatt? Az emberi elme hajlamos mindent felcímkézni jóra és rosszra, de ha őszinték vagyunk, akkor belül tudjuk, hogy ilyen nem létezik. Események, behatások vannak és arra ilyen vagy olyan válaszreakciók az egyén szubjektív megítélései alapján. Ezek gyökerezhetnek előző tapasztalatokból is vagy csak a pillanatnyi hangulatunkon, gondolkodásunkon, világlátásunkon vagy neveltetésünkön. Oda akarok kilyukadni, hogy nem szeretem felcímkézni a dolgokat, mert minden rajtunk áll, hogyan gondolkodunk róla. Szemlélhetek egy tragédiát is pozitívan és ezzel nem azt mondom, hogy ne éljük meg  a fájó érzéseket, sőt. Viszont nem mindenki ugyanúgy fog tekinteni egy tragédiára vagy más eseményre, mint én. Ezaz, amit az asztrológus sem tudhat előre egy képlet kapcsán, ha például lát egy Vénusz-Mars kvadrátot. Azt sem láthatja, hogy milyen a terápiázottsági szintünk és hogy előzetesen milyen tapasztalatok értek bennünket vagy milyen neveltetést kaptunk és mi a vallásunk. 

Ha nagyon be akarjuk kategorizálni a bolygóállásokat, akkor a kvadrát, szembenállás az például feszült fényszög, a trigon, szextil pedig már harmonikusabb, könnyedebb fényszög. Szándékosan nem használtam jó és rossz kifejezést. Ha valakinek a képletében például trigonok sorozata található, akkor azt hinnénk, hogy de szerencsés az illető, de ez nem így van. A trigon például hajlamosíthat lustaságra, hiszen a szülöttnek minden az ölébe hullhat, nem kell érte megkűzdenie és tanulságokat kiizadnia magából. Ellenben egy kvadrátra azonnal félelemmel tekintünk, pedig bizony örülni kellene annak, aki a képletében ilyet lát és bizony mindenkinek van kvadrát a képletében. Nagyon ritka, hogy nincs. A kvadrát arra sarkallja a tulajdonosát, hogy lépéseket, változásokat eszközöljön magán, hogy az élete és jelleme pozitívabb irányba változzon. Nem állítom, hogy ezek nem fájó tanulságok, események formájában érkeznek, de ez sem törvényszerű. Viszont nem fog a szülött ölébe hullani a siker. De nem is baj. A végére megváltozunk, megedződünk, lehiggadunk, átszűrjük a tanulságokat és a hatása is életünk végéig elkísérhet minket, nem úgy mint egy égből pottyant ajándéknak. Azt nem fogjuk megbecsülni és könnyebben el is veszítjük. Ha a leckét elsajátítottuk, többé nem is lesz szükségünk olyan fájó események bevonzására, ami által tanulunk, hiszen a tananyag kipipálva. Ilyen nagy tanító bolygó a Szaturnusz és a Plútó is. Szembesít korlátainkkal, akadályokat állít fel, lemondásokra, transzformációkra kényszerít, de csak akkor, ha nem vagyunk képesek észrevenni mit akar. Nekünk akar jót. Igen a Szaturnusz és a Plútó is, csak más eszközökkel éri el ugyanazt a hatást. 



Ezzel azt szeretném megértetni veletek, hogy olyan, hogy jó vagy rossz fényszög, bolygóállás vagy bolygó nem létezik. Ami még fontos, hogy meg kell vizsgáljuk, hogy az adott konstelláció, például a mostani Nyilas Merkúr hova esik a saját képletünkbe. Más hatást fog hozni nekem, mint neked. Olyan sem létezik, hogy jó vagy rossz csillagjegy. Csak csillagjegyek vannak és megélési fokozatok, tudatállapotok, énállapotok. A Kos nem rosszabb jegy, mint a Mérleg. Minden zodiákusnak más a feladata, kihívása. Mind a 12 csillagjegy egyenlő. 

A fejlett személyiség a nehézségekre kihívásként tekint, de nem fél megélni a fájdalmat sem. Nincsen olyan, hogy minden szép és jó és a rosszat meg elfojtjuk. Lehet címkézni, csak nem érdemes. Lehet elfojtani, letagadni ha valami nehézség jön az életünkbe, csak nem érdemes. 

Mindenkit arra ösztönzök, hogy a képletére, mint egy lehetőségre tekintsen. A bölcs ember uralkodik csillagain. A képlet, mint már korábban volt szó róla, a maga teljességében egy iránymutatás is, hogy mi az amin még dolgozni kell, hogy a saját egységünk felé haladjunk. Különböző küldetéseket, hátizsákokat hoztunk magunkkal erre a világra. Azt is el kell fogadni, hogy lesz aki ugyanarra az eseményre érzékenyebben reagál, mint a másik ember.

Nem kell megijedni ezentúl, akárhány kvadrát vagy szembenállás van a képletünkben. Akkor sem kell megijedni, ha egy vagy több bolygónk a Skorpió csillagjegyben állt születésünkkor vagy ha a szomszédunknak Skorpió az Aszcendense.  Legyünk bátrak és dolgozzunk magunkon, tekintsük a képletünket egy esélynek a fejlődésre. 



Szerző: Villányi Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése