2015. december 9., szerda

Egészség a képletünkben

Az egészségügyi asztrológia igen bő szakirodalommal rendelkezik, de egy lényegre törő összefoglalót írok a témában: Hogyan látszódik a képletben az, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak? Tehetünk ez ellen bármit is?




Nem fogom részletesen leírni az elemzés menetét, mert kiváló szakirodalmak vannak a témában, aki szeretne, az utána tud olvasni például: Kalo Jenő: A gyógyulás szelencéje című könyveiben, vagy Takács Tibor: A fejlődés iskolája című szerzeményében. Nagyon sokan meg szoktak ijedni, amikor elemzünk és elmondom, hogy melyik testrész a gyengébb. Nem szabad pánikolni, hanem fokozottabban oda kell figyelni az adott szervre. Például évente egyszer menjünk szűrésre és pár havonta méregtelenítsük a területet vagy ne terheljük túl. Az is jó módszer, hogy otthon mindig tartunk hozzá való gyógyszert, vitamint, teát, bármit, ami a megelőzésben vagy az első tünetek észlelésekor már azonnal segít. Én nagyon örülök neki, hogy egy ilyen nagyszerű eszköz, mint a radixom segítségével meg tudom nézni, hogy mire kell odafigyeljek, hogy ne legyen nagyobb baj. Nekem például érzékeny a húgyhólyagom és két perc alatt felfázok, tehát mindig van itthon tőzegáfonya, Urogin és kamilla tea valamint tengeri só az ülőfürdőkhöz. Mondanom sem kell, hogy Mérleg az Aszcendensem. Nagy segítség a szülőknek, ha ismerik gyermekük képletét és már kicsi koruktól kezdve tudatosan lehet építeni az egészségközpontú hozzáállást és támogató lépéseket lehet tenni az érzékeny szerv védelme érdekében. 

Ha magunk elé vettük a képletünk és azt szeretnénk megvizsgálni, hogy hol vannak a gyenge pontjaink, akkor az Aszcendens jegyét kell nézni, valamint a 4. - 6.- 8.- 12. házat, hogy áll-e bennük bolygó. Az Aszcendens az alapvető fizikai habitusunk és testfelépítésünk adja, ahogyan megjelenünk a külvilágban, tehát arra fokozottan oda kell figyelni. Ha az Aszcendens után még egy jegyet látunk az első ház részeként, akkor azt a jegyet is néznünk kell másodlagosan. Ha végiggondoljuk, lehet, hogy volt is már vele problémánk. A 4. ház az otthonról hozott betegséghajlamokról ad felvilágosítást, valamint az öregkorunk is mutatja. A 6. ház a mindennapi élet és rutin alatt, az életmódunkból fakadó betegségekről ad felvilágosítást. A 8. ház a műtétek háza is, így az itt álló bolygókat érdemes megnézni, mert operáció előfordulhat, ha nem kezeljük a gondokat. A 12. ház pedig az esetleges krónikus, hosszabban elhúzódó betegségekről és kórházi tartózkodásokról árulkodik. A hozott karma háza is. Természetesen ezek a házak csak akkor aktiválódnak, ha áll bennünk bolygó. Amit még vizsgálnunk kell, hogy a Deszcendenstől 5-5 fokra bármelyik irányban áll-e bolygó, mert az fokozottan érzékeny szervünk. Nagyon ritka eset, hogy egyik házban sincs bolygó, de akkor még mindig visszatérhetünk az Aszcendens jegyére. A szülés körülményeiről egyébként szintén az Aszcendenst érő fényszögek adnak felvilágosítást, a genetikai betegségekről pedig a születési uralkodó és fényszögei árulkodhatnak. 



Alapszabály, hogy a jegy megmutatja mely testrészt kell nézni, a bolygó pedig a betegség jellegét, lefolyását. Például: Mars a Rákban a 6.házban. Jelentheti, hogy az illető sokat idegeskedik a mindennapokban (6.ház) és ez ráhúzódhat a gyomrára (Rák-szerv). Éles szúrásokat, fájdalmat, vagy fekélyt eredményezhet hosszútávon, esetleg műtétet. (Mars=vágás, vér, operáció). Mit javasolnék neki? Lazító technikákat, meditációt, sok folyadékot és az érzelmek kibeszélését, kiadós sírást valamint a savas ételek kerülését. Mindig legyen a táskájában savlekötő. Nem riogatom, hogy na akkor téged biztosan műteni fognak, hanem elmondom, hogy mit tehet. Mivel a 6. ház az életmód háza is, így annak megváltoztatásával jelentős javulást érhetünk el, de ez igaz bármilyen betegségre. 

Természetesen ennél sokkal árnyaltabb és bonyolultabb egy elemzés, hiszen nézni kell a fényszögeket, a bolygó jellegét, az esetleges tranzit hatásokat és az illető élethelyzetét, korát. Már az Aszcendens jegyéből is igen sok információ leszűrhető. Minden csillagjegyhez hozzárendelünk szerveket, ezt az alábbi ábrán láthatjátok: 



Nem véletlenül azzal a képlettel születünk le, ami előttünk van. A betegségek is karmikus leckék. A képlet nem fog minket kényszeríteni, de hatásokat, jellegeket ad, igaz ez a betegségekre is. Sajnos olyan nem létezik, hogy egy gyenge testrészünk, szervünk sincs. Ellenben megelőzéssel nagyon sokat tehetünk. Ha pedig véletlen műtétre kerülne a sor, akkor alapszabály, hogy az adott szervhez tartozó csillagjegy Hold állásakor ne feküdjünk kés alá. A fenti példa okán, Rák Hold idején nem vállalnám a gyomorműtétet, mert fokozottabban vérezhet az adott szerv. Árnyaltabb képet viszont csak alapos elemzéssel nyerhetünk születési képletünkből. Addig is: megelőzésre fel és sok egészséget kívánok minden kedves olvasómnak! 

Szerző: Villányi Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése